13:26 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αφγανιστάν: Στους 80 οι νεκροί από πλημμύρες

Αφγανιστάν: Στους 80 οι νεκροί από πλημμύρες

Βάσει πληροφοριών αξιωματούχου, στους 80 ανέρχονται οι νεκροί και στους 120 οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Βόρειο Αφγανιστάν, οι οποίες ήταν επίσης και η αιτία καταστροφής εκατοντάδων σπιτιών.

Σαράντα τρεις άνθρωποι μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά έχασαν την ζωή τους στις περιοχές Κος Τέπα, Νταρζάμπ και Χότζα Ντο Κοχ, στην επαρχία Τζοουτζάν.

«Μέχρι στιγμής έχουμε βρει τις σορούς 26 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 15 παιδιών και 5 γυναικών στην πόλη Σεμπέργαν», την πρωτεύουσα της επαρχίας αυτής, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Αμπντούλ Ραχμάν Μαχμούντι στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι σοροί επτά ακόμη ανθρώπων βρέθηκαν στην περιοχή Κος Τέπα και περίπου δέκα άλλων στις περιφέρειες Νταρζάμπ και Χότζα Ντο Κοχ ύστερα από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εννέα χωριά που είδα στην περιοχή Νταρζάμπ είχαν καταστραφεί» και πολλά άλλα είχαν υποστεί ζημιές σε τρεις περιοχές της επαρχίας αυτής που επλήγησαν από τις πλημμύρες, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Αμπντούλ Τζάμπαρ Χάκμπιν, στην γειτονική επαρχία Σάρι Πουλ, 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και αγνοείται η τύχη άλλων 17.

Παράλληλα στην επαρχία Φάριαμπ, άλλοι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πολλά χωριά ισοπεδώθηκαν, σύμφωνα με τον Τζάβεντ Μπένταρ, εκπρόσωπο του κυβερνήτη αυτής της επαρχίας.

Εξάλλου χιλιάδες ζώα πνίγηκαν στις τρεις αυτές επαρχίες, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις πλημμύρες αυτές τις χειρότερες εδώ και τριάντα χρόνια στην χώρα.

Επιπλέον οι πλημμύρες έχουν πλήξει εκατοντάδες σπίτια, αγροκτήματα, καλλιέργειες και δρόμους ενώ περίπου 7.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, σύμφωνα με ανακοινώσεις αξιωματούχων.

 

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας