20:33 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αφήνουν ανεμβολίαστους τους ιδιώτες γιατρούς και εμβολιάζουν κηπουρούς στα νοσοκομεία!

Αφήνουν ανεμβολίαστους τους ιδιώτες γιατρούς και εμβολιάζουν κηπουρούς στα νοσοκομεία!

Απίστευτες καταγγελίες κάνουν οι ιδιώτες γιατροί και συγκεκριμένα οι παιδίατροι που βλέπουν τα παιδιά μας όταν αρρωσταίνουν για τον τρόπο με τον οποίο προχώρα -με ρυθμούς χελώνας- η επιχείρηση Ελευθερία αλλά και για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο γίνεται η προτεραιόποίηση των εμβολιασμών.

Της Αλεξίας Σβώλου

Μέσω του εκπροσώπου της πανελλήνιας ομοσπονδίας ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, Κώστα Νταλούκα μαθαίνουμε πως αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία εμβολιάζουν εικοσιπεντάχρονους ειδικευόμενους, και τους κηπουρούς των νοσοκομείων ενώ έχουν αφήσει παντελώς εκτεθειμένους και εκτός εμβολιασμού σε αυτή τη φάση όλους τους ιδιώτες γιατρούς που ακόμα και λόγω ηλικίας η υποκείμενου νοσήματος ανήκουν εξ’ ορισμού σε ευπαθή ομάδα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Νταλούκας μιλώντας στο ereportaz, οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις για την προμήθεια 300 επιπλέον εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο των Pfizer/Biontech από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βλέπει να μεταφράζονται σε αυξημένη ταχύτητα εμβολιασμών άμεσα και τουλάχιστον όχι πριν το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και μετά, ενώ την ίδια ώρα γιατροί που βλέπουν καθημερινά παιδιά στα ιατρεία τους μένουν ανεμβολίαστοι…

«Το τελευταίο διάστημα εμβόλια ακούω και εμβόλια δεν βλέπω, όπως για παράδειγμα ότι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα ξεκινήσει από την Δευτέρα.

Ποια Δευτέρα;;;;

Εν τω μεταξύ σημειώνω με αγανάκτηση και θυμό ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται σε αντίθεση με τους του δημοσίου, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα και ενημέρωση για το τι θα γίνει με εμάς. Εμβολιάζουν 25χρονους ειδικευόμενους και έχουν αφήσει ανεμβολίαστους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα 70 ετών και πάνω ή συναδέλφους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα που τους βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο απώλειας της ζωής τους. Μαθαίνουμε από συναδέλφους ότι στα νοσοκομεία εμβολιάζονται ακόμα και κηπουροί.

Σε αυτό το στάδιο που θωρακίζουμε τους υγειονομικούς;» διερωτάται ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας.

Και ο γιατρός συνεχίζει:

«Και να σκεφτεί κανείς ότι αν ένας συνάνθρωπος μας βγει θετικός στον COVID και τηλεφωνήσει σε νοσοκομείο ή στον ΕΟΔΥ του λένε : μείνε στο σπίτι σου και να συνεννοηθείς με τον γιατρό σου!!! Ποιος βλέπει λοιπόν και έχει την ευθύνη των περιστατικών covid19;

Ντροπή τους το λιγότερο να αφήνουν ανεμβολίαστους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα που πάσχουν από νοσήματα, ή είναι μεγάλοι σε ηλικία.

Αν δεν υπάρχουν τόσα εμβόλια θα έπρεπε να έχει γίνει διαφορετικός προγραμματισμός ανάλογα με τον κίνδυνο και όχι να εμβολιάζονται υγιείς νεαροί συνάδελφοι ενώ άλλοι ιδιώτες γιατροί μπορεί να πεθάνουν αν κολλήσουν.

Εν τω μεταξύ μετά την γενική κατακραυγή από τους ιδιώτες γιατρούς σε όλη την Ελλάδα το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αμέσως μετά θα εμβολιαστούν οι ιδιώτες γιατροί, ενώ τα κανάλια παίζουν σαν είδηση ότι από τη Δευτέρα αρχίζουν να γράφονται στην πλατφόρμα οι πολίτες για να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς.
Δηλαδή ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών θα γίνει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο; είναι τώρα σοβαρά πράγματα αυτά…;»

Και καταλήγει ο κ. Νταλούκας:

«Πόσο πιο στραβά μπορεί να αρμενίζει το υπουργείο Υγείας;»

Η ερώτηση είναι ρητορική και στην έκκληση της πανελλήνιας ομοσπονδίας ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων έρχεται να προστεθεί η έκκληση του ιατρικού συλλόγου Αθηνών Μέσω του προέδρου Γιώργο Πατούλη πως πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι προφανώς δεν είναι γιατροί άλλης κατηγορίας αλλά γιατροί. Τέλεια Και παύλα.

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οκτώ τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους Covid στην Ελλάδα

Ο κορωνοϊός «χτυπάει» και την τεστοστερόνη, την ορμόνη του σεξ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας