5:46 Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αυθεντική η συνομιλία μεταξύ ηγετών των ανταρτών

Αυθεντική η συνομιλία μεταξύ ηγετών των ανταρτών

Την αυθεντικότητα της συνομιλίας μεταξύ ηγετών των ανταρτών για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία, όπως αυτή καταγράφηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, επιβεβαίωσαν σήμερα Αμερικανοί ειδικοί.

«Τα ηχητικά δεδομένα που δόθηκαν στον Τύπο από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας εξετάστηκαν από τους αναλυτές της κοινότητας πληροφοριών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αυθεντικές συνομιλίες ανάμεσα σε γνωστούς αυτονομιστές ηγέτες, στηριζόμενοι στη σύγκριση μεταξύ των ηχητικών καταγραφών με τις καταγραφές γνωστών αυτονομιστών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Με βάση, λοιπόν, τα υπάρχοντα στοιχεία, η ανακοίνωση αναφέρει πως το πιθανότερο είναι «η πτήση MH17 να καταρρίφθηκε πιθανόν από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος SA-11 (Bouk), ο οποίος εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία».

Παραθέτουμε το σχετικό video με τη συνομιλία, όπως αυτή καταγράφηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, και όπου ακούγονται μεταξύ άλλων δύο ηγέτες των ανταρτών να μιλούν για την κατάρριψη του πολιτικού αεροσκάφους:

Major – Ταγματάρχης: «Οι φρουροί του σημείου ελέγχου Τσερνουκίνε κατέρριψαν το αεροπλάνο. Διαλύθηκε στον αέρα».

Grek: Λοιπόν;

Major – Ταγματάρχης: Είναι ένα πολιτικό αεροπλάνο 100% (…)

Grek: Υπήρχαν όπλα;

Major – Ταγματάρχης: Όχι, τίποτα, μόνο πολιτικές υποθέσεις.

Grek: Έγγραφα;

Major – Ταγματάρχης: Υπάρχει ένα ενός ινδονήσιου φοιτητή.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας