15:49 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ακάρ: "Δεν θα δεχθούμε πάνω από 6 μίλια στην Κρήτη" και απειλές προς Αθήνα "μην πάρει λάθος δρόμο"

Ακάρ: "Δεν θα δεχθούμε πάνω από 6 μίλια στην Κρήτη" και απειλές προς Αθήνα "μην πάρει λάθος δρόμο"

“Δεν θα δεχτούμε περισσότερα από 6 μίλια. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Είμαστε αποφασισμένοι ως προς αυτό”, σχολίασε ο Χουλουσί Ακάρ αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ότι “η Ελλάδα ετοιμάζεται να λάβει την απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων της Κρήτης από τα 6 μίλια στα 12 μίλια”.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε στη χώρα μας λέγοντας:

“Λέμε στην Ελλάδα: μην κάνετε λάθος υπολογισμούς, μην ακολουθήσετε λάθος δρόμους και διδαχτείτε από την ιστορία. Μην σπαταλάτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του δικού σας λαού για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων χωρών. Αποφασίστε ‘πριν χιονίσει στα βουνά’ (σ.σ.: πριν να είναι πολύ αργά)”.

Απευθυνόμενος στους διοικητές της μονάδας υποβρυχίων, ο Ακάρ είπε: “Σας περιμένουν σημαντικά καθήκοντα το επόμενο διάστημα. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”.

Σχολιάζοντας τη χρήση εννοιών όπως “νέο-οθωμανισμός”, “αναθεωρητισμός” και “επεκτατισμός” σε βάρος της χώρας του, ο Ακάρ είπε: “Προσπαθούν να εμπλέξουν την Τουρκία χρησιμοποιώντας αυτές τις έννοιες με τρόπο που προκαλεί σύγχυση στους υπεύθυνους λήψης πολιτικών αποφάσεων, ιδιαίτερα στη Δύση. Εμείς λέμε ότι μπορούν να γίνουν διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων εμπιστοσύνης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και διαπραγματεύσεις για τις διαδικασίες διαχωρισμού. Ορίστε, περιμένουμε. Δεν έρχονται. Ωστόσο, μας συκοφαντούν με ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς”.

Επικρίνοντας τις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι “η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα”, ο Ακάρ είπε: “Εμείς, ως Τουρκία, δεν έχουμε απειλήσει κανέναν. Ποτέ δεν απειλήσαμε την Ελλάδα. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Ισχυρή Τουρκία και ισχυρή Πολεμική Αεροπορία σημαίνουν ισχυρό ΝΑΤΟ και ισχυρή συμμαχία. Θέλουμε να το γνωρίζουν όλοι αυτό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ για την Ελλάδα: Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας

Ακάρ: Η Ελλάδα σαμποτάρει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας