2:49 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ακρίβεια: Φέτα από χρυσάφι στα 17 ευρώ το κιλό

Ακρίβεια: Φέτα από χρυσάφι στα 17 ευρώ το κιλό

Ξεπερνά τα 17 ευρώ το κιλό η τιμής της βαρελίσιας φέτας στα σούπερ μάρκετ, ενώ η βιολογική πωλείται άνω των 20 ευρώ το κιλό. Χαρακτηριστικό όμως είναι ότι στα μικρότερα μαγαζιά και στη Βαρβάκειο Αγορά οι τιμές είναι αισθητά καλύτερες καθώς η φέτα στοιχίζει 12,50 έως 13,40 ευρώ το κιλό. Προφανώς και μιλάμε για χαρακτηριστικό παράδειγμα αισχροκέρδειας, από τα πολλά που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές σε καθημερινή βάση.

Σημειώνεται ότι η φέτα πωλούνταν 6 και 7 ευρώ το κιλό και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει αυξηθεί κατά 10 ευρώ, παρά το ότι το προϊόν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μόνιμης μείωσης τιμής κατά 5%.

Τα τρικ των σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ στην προσπάθεια τους να «ξεγελάσουν» το καταναλωτικό κοινό και να χαμηλώσουν τις τιμές προχωράνε σε τρικ με παραπλανητικές σημάνσεις του τύπου (λευκό τυρί, βαρελίσιο τυρί) τα οποία φυσικά δεν είναι ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και τα πωλούν γύρω στα 10 ευρώ το κιλό.

Σταθεροποίηση τιμών σε υψηλά επίπεδα

Όπως είναι λογικό οι ανατιμήσεις και η σταθεροποίηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα, έχουν υποχρεώσει αρκετούς καταναλωτές να πάψουν να αγοράζουν φέτα αλλά και αρκετά ακόμα τυριά από τα σούπερ μάρκετ, αφού οι τιμές είναι υψηλότερες και η ποιότητα χαμηλότερη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας