5:55 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ακύρωσε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης

Ακύρωσε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν.  Αναστασιάδης

Σε ακύρωση της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του Sigmalive.com ο Κύπριος Πρόεδρος  φαίνεται να προχώρησε στην κίνησή αυτή μετά από τον σάλο που δημιούργησε η παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη.

Τα εγκαίνια έγιναν στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με ελλαδικά μέσα, την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη ακολούθησε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης – που αναμένεται να αφιχθεί σήμερα το απόγευμα στην Νέα Υόρκη για να μετέχει στις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ – ο οποίος ακύρωσε με την σειρά και εκείνος την συνάντηση του με τον κ. Ελπιδοφόρο που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρευρέθηκε στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στην Νέα Yόρκη  όπου «ευλόγησε» oυσιαστικά και τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε μάλιστα και φωτογραφία από την Τουρκική Προεδρία, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι στο ίδιο πλάνο με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και άλλους “επίσημους” κατά το κόψιμο της κορδέλλας.

Συγχαίροντας τον Τούρκο πρόεδρο με ανάρτηση στο twitter o Ελπιδοφόρος σημείωσε πως παρών ήταν και ο Αντόνιο Γκουτέρες στέλνοντας ωστόσο μήνυμα προς την Τουρκία για την θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία αλλά και για το αίτημα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Όπως πάντα επιμένω στην σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία», έγραψε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, που ανέδειξε το θέμα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, «απέρριψε όλες τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να μην πάει στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, που έγιναν στο Μανχάταν από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Sigmalive.com

Διαβάστε ακόμη 

“Φάουλ” του Ελπιδοφόρου η παρουσία στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου”

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας