20:52 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αλαλούμ με τους υγειονομικούς: «Δε βγαίνουν οι βάρδιες» - Κανονικά στη δουλειά στο «Γεννηματάς» – Σάλος στο ΑΧΕΠΑ με την κάρτα εισόδου (Βίντεο)

Αλαλούμ με τους υγειονομικούς: «Δε βγαίνουν οι βάρδιες» - Κανονικά στη δουλειά στο «Γεννηματάς» – Σάλος στο ΑΧΕΠΑ με την κάρτα εισόδου (Βίντεο)

Αλαλούμ με τους υγειονομικούς: Κανονικά στη δουλειά τους οι ανεμβολίαστοι στο «Γεννηματάς» – Σάλος στο ΑΧΕΠΑ με την κάρτα εισόδου εμβολιασμένων. Το απόλυτο χάος επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας μετά το μέτρο από την κυβέρνηση της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται.

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», κανονικά στη δουλειά τους προσήλθαν σήμερα το πρωί ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι , στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Πέτρο Κετικίδη, το τμήμα προσωπικού ενημέρωσε ότι «δεν βγαίνουν οι βάρδιες και χρειαζόμαστε άτομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: “Έλεγα, όχι, όχι, αλλά εκείνοι με βίασαν στο δωμάτιο με το κουκλόσπιτο”. Ολόκληρη η κατάθεση της 17χρονης 

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, με απρόοπτα ξεκίνησε η πρώτη μέρα της εφαρμογής του νόμου για αναστολή εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, καθώς στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κατήγγειλε ότι ανεμβολιαστοι εργαζόμενοι σήμερα έπιασαν κανονικά δουλειά, μπήκαν στα τμήματα τους, ενώ τόνισε ότι κάποιους τους πήραν και τηλέφωνο από εχθές το βράδυ οι προϊστάμενοι των τμημάτων για να προσέλθουν στην εργασία τους, καθώς δεν… βγαίνει το πρόγραμμα!

«Δεν υπάρχει αναστολή, στα προγράμματα εμφανίζονται τα ονόματα των ανεμβολίαστων εργαζομένων. Ο Διοικητής μας είπε ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμενοι δεν θα δουλέψουν, θα πάρουν ένα χαρτί από το τμήμα προσωπικού, όμως ούτε αυτοί ξέρουν κάτι», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Γεννηματά».

Και πρόσθεσε: «Εκτός από αυτό, ο διοικητής μας είπε ότι ακόμη και σήμερα οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάνε να εμβολιαστούν -ενώ από σήμερα ισχύει ο νόμος της κυβέρνησης-, ότι όποιος κάνει μονοδοσικό, έρχεται μετά από 14 ημέρες, ενώ όποιος κάνει τα άλλα μετά από 1,5 μήνα άρα η κυβέρνηση έχει αναστείλει αυτό που μόνη της ψήφισε». Σημειωτέον, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, στο «Γεννηματάς» δεν έχουν εμβολιαστεί περίπου 60-70 εργαζόμενοι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Τι ισχύει από σήμερα

Ένταση στο ΑΧΕΠΑ
Αναβρασμός επικρατεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με το voria.gr

Οι εργαζόμενοι πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και αρχικά δεν επιτράπηκε η είσοδος σε όσους δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Στη συνέχεια τους επιτράπηκε να μπουν στο νοσοκομείο, όχι όμως και να εργαστούν. Ένταση επικράτησε όταν η διοίκηση του νοσοκομείου κάλεσε τους εμβολιασμένους υγειονομικούς να πάρουν κάρτα εισόδου, μέτρο που τελικά δεν εφαρμόστηκε εξαιτίας των αντιδράσεων. Μέχρι στιγμής πάντως κανένας εργαζόμενος δεν έχει λάβει τη διοικητική πράξη αναστολής, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

«Υπήρξε μία αναμπουμπούλα γιατί κανένας δεν ήξερε αν έπρεπε να μπούμε ή όχι. Υπάρχει γενικώς ένα μπάχαλο στο τι θα γίνει σήμερα κι αυτό καθρεφτίζει και την εικόνα της κυβέρνησης. Δεν ξέρουμε αν θα δουλέψουμε σήμερα ή θα μπούμε σε αναστολή, αν θα γίνει άρση ή θα δοθεί περαιτέρω παράταση», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, ο οποίος δήλωσε ότι και ο ίδιος είναι ανεμβολίαστος και πως θα συμπαρασταθεί και στον τελευταίο εργαζόμενο. Ο κ. Κοροξενός ανέφερε ότι δεν έχει εικόνα πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και τόνισε πως αρκετοί υπό την απειλή της αναστολής πιέστηκαν να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βιάστηκαν. Πρόσθεσε δε ότι είναι παράνομο το μέτρο της κάρτας εισόδου».

«Σήμερα βλέπετε μια απαράδεκτη κατάσταση, να έρχονται συνάδελφοι που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και να μην τους αφήνουν να μπουν μέσα γιατί είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε από την πλευρά της το μέλος του δσ του σωματείου εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ Ελένη Μπακιρλή, η οποία πάντως ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας και της απομάκρυνσης εργαζομένων.

Η ίδια έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση που δεν κατάφερε να πείσει τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν και υπάρχει δυσπιστία. «Δεν αντιδρούν γιατί πρέπει να αντιδράσουν. Είναι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν νοσήσει οι περισσότεροι ή μπορεί να έχουν αυτοάνοσα. Εμείς το λέμε για ακόμη μια φορά, κανένας δεν περισσεύει», σημείωσε. Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 80 – 100 εργαζόμενοι είναι ανεμβολίαστοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει κενά.

Παράταση 15 ημερών για τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία
Παράταση 15 ημερών δίνεται στους υγειονομικούς που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν πριν ξεκινήσει η αναστολή εργασίας η οποία ξεκινά ωστόσο κανονικά για όλους τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

Όπως μετέδωσε το MΕGA στο οποίο και μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, λαμβάνουν παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. «Ως εκ τούτου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτά δε βγαίνουν από σήμερα σε αναστολή, όπως οι συνάδελφοί τους», είπε.

«Όσοι μπορέσουν να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες, κέρδος θα είναι για το ΕΣΥ», τόνισε ο κ. Γιαννάκος. Παράλληλα είπε πως χθες υπήρχαν πολλοί εμβολιασμοί ενώ υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μυτιλήνη: Κατάληψη γραφείων στο νοσοκομείο
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν εργαζόμενοι το πρωί, έξω από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιασθεί. ‘Αλλη ομάδα εργαζομένων προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων του διοικητή και της διεύθυνσης προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπολογίζεται ότι 25 εργαζόμενοι, από τους οποίους επτά είναι γιατροί, δεν έχουν εμβολιαστεί.

πηγή: newpost.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας