23:50 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Ανάσταση στις 21.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και τέλος το Πάσχα στο χωριό

Ανάσταση στις 21.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και τέλος το Πάσχα στο χωριό

“Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το Πάσχα και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών και αφού είχε προηγηθεί η συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επ’ αυτού, διευκρίνισε ότι “Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος”.

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε γνωστό ότι “Θα γίνει γύρω από τον ναό”.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως αναφέρει το star.gr: “η  Ανάσταση θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους  γύρω στις 21.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αλλά σε αυτό δεν έχει πρόβλημα ούτε και η Εκκλησία, αφού συνηθίζεται να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση σε περιοχές που δεν υπάρχουν αρκετοί ιερείς και τρέχουν από εκκλησία σε εκκλησία. Αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιπίσκοπο, οι οποίοι συμφώνησαν όλα να γίνουν σε εξωτερικούς χώρους”.

Διαβάστε επίσης

 

Συνομιλία Κ. Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας