1:24 Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Εκατοντάδες Ουκρανοί και Ρώσοι στρατιώτες επιστρέφουν στο έδαφος της χώρας τους μετά από μια νυχτερινή ανταλλαγή αιχμαλώτων που συμφωνήθηκε από τις εμπόλεμες χώρες.

Μεταξύ εκείνων που επέστρεψαν στην Ουκρανία ήταν και κάποιοι που είχαν πολεμήσει για εβδομάδες στο εργοστάσιο Αζόφσταλ της Μαριούπολης, πριν τελικά παραδοθούν.

Απελευθερώθηκε επίσης, μια ομάδα ξένων μαχητών που είχαν πολεμήσει στην πλευρά της Ουκρανίας. Η πρώτη τους στάση ήταν στη Σαουδική Αραβία, η οποία είχε διαπραγματευτεί την απελευθέρωσή τους.

Και στη Ρωσία, δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες και αυτονομιστές από το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ επέστρεψαν τη νύχτα προτού μεταφερθούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία για αξιολόγηση.

Οι ανταλλαγές κρατουμένων έγιναν καθώς κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε ενδεχομένως στην πρώτη γραμμή, μετά την επιστράτευση 300.000 ρώσων με προεδρικό διάταγμα Πούτιν.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ένα σπάνιο κύμα διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 2000 άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές. Προς το παρόν, η επιστράτευση περιορίζεται στους εφέδρους, αλλά πολλοί φοβούνται ότι θα επεκταθεί και στον ευρύτερο πληθυσμό.

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το νέο διάγγελμα Πούτιν: Ανακοίνωσε μερική επιστράτευση

Αποκαρδιωμένα και εξαντλημένα τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας