22:46 Τρίτη 24 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών σε Αγγλία και Γαλλία για τα ανοικτά σχολεία

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών σε Αγγλία και Γαλλία για τα ανοικτά σχολεία

Οι  Βρετανοί δάσκαλοι και καθηγητές προχώρησαν σε επίσημη διαμαρτυρία προς την Κυβέρνηση μετά την απόφασή της να κρατήσει ανοικτά τα σχολεία κατά την διάρκεια του νέου lockdown  που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Βρετανός πρωθυπουργός. Ισχυρίζονται πως  τα λειτουργούντα σχολεία και πανεπιστήμια “σπέρνουν τους σπόρους” ενός ακόμη lockdown την επόμενη χρονιά  και οδηγούν στην επέκταση της ταλαιπωρίας από την πανδημία.

ΝΒ

Ωστόσο τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση των Εργατικών είναι υπέρ της κανονικής λειτουργίας των σχολείων ενώ οι όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν από το σπίτι, όπου αυτό είναι εφικτό.

Παράλληλα στη Γαλλία, που έχει ήδη μπει σε lockdown ενός μηνός, αλλά έχει κρατήσει  ανοικτά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση δέχεται επίσης οξεία κριτική από τους συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης για την απόφασή της να κρατήσει ανοικτές τις δομές της εκπαίδευσης. Σήμερα περίπου  12 εκατομμύρια μαθητές στη Γαλλία επιστρέφουν  στις τάξεις τους ύστερα από δύο εβδομάδες διακοπών, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει  στις 11 το πρωί τοπική ώρα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του καθηγητή Σαμιέλ Πατί που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστή.

Διαβάστε επίσης

Θετικός στον κορωνοϊό και ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ αλλά το κράτησε κρυφό.

Κεμπέκ: Δεν άνηκε σε τρομοκρατική οργάνωση ο δραστης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας