23:38 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Αντόνιο Γκουτέρες: «Βρισκόμαστε μόνο ένα λάθος μακριά από έναν πυρηνικό αφανισμό»

Αντόνιο Γκουτέρες: «Βρισκόμαστε μόνο ένα λάθος μακριά από έναν πυρηνικό αφανισμό»

Ο κόσμος βρίσκεται πολύ κοντά σε μια πυρηνική κρίση προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες κατά την έναρξη παγκόσμιας διάσκεψης που έχει σκοπό να ενισχύσει τη συνθήκη-ορόσημο για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων που έγινε πλέον πενήντα ετών.

«Χρειαζόμαστε τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων όσο ποτέ άλλοτε. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική αυτή η διάσκεψη αναθεώρησης. Είναι μια ευκαιρία να σφυρηλατήσουμε τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην αποφυγή ορισμένων καταστροφών και να βάλουμε την ανθρωπότητα σε μια νέα πορεία προς Ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα. Είναι επίσης μια ευκαιρία να ενισχύσουμε αυτή τη συνθήκη και να την κάνουμε κατάλληλη για τον ανησυχητικό κόσμο γύρω μας», δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, συνοδευόμενος από δυσοίωνες αναφορές στο πυρηνικό της οπλοστάσιο, έχει αναζωπυρώσει τους φόβους για πυρηνική σύγκρουση. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγραψε στη διάσκεψη λέγοντας: «Συνεχίζουμε από το γεγονός ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί, και υπερασπιζόμαστε την ίση και αδιαίρετη ασφάλεια για όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας».

Διαβάστε επίσης

Βιέννη: Σύνοδος για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων

Μπάιντεν: «Ναι» στη χρήση βίας ως ύστατο μέσο για να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών από το Ιράν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας