2:53 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Απέπλευσε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η φρεγάτα «Ύδρα» (βίντεο)

Απέπλευσε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η φρεγάτα «Ύδρα» (βίντεο)

Με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέπλευσε, σήμερα, Κυριακή, η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Όπως ανακοινώθηκε, η φρεγάτα θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο των «Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021», που θα λάβουν χώρα στο εκθεσιακό κέντρο του Άμπου Ντάμπι, από την Κυριακή 21 έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Η συμμετοχή της φρεγάτας στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις εντάσσεται στην ενίσχυση κι εμβάθυνση των ήδη άριστων σχέσεων με τα ΗΑΕ, η οποία σε στρατιωτικό επίπεδο κορυφώθηκε με την υπογραφή, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, του πρωτοκόλλου στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, για το έτος 2021.

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε επί της κορβέτας «Baynunah» που είχε καταπλεύσει στον λιμένα του Πειραιά αμέσως μετά τη συμμετοχή της στην άσκηση «Μέδουσα».

Πέραν της υπογραφής του πρωτοκόλλου, η ισχύς της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΑΕ επιβεβαιώθηκε κι ενισχύθηκε σε στρατιωτικό επίπεδο εντός του 2020 και στις αρχές του 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις στην Ελλάδα του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στρατηγού Χαμάντ Μοχάμεντ Θάνι Αλ Ρουμαΐθι (την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2021 κι από 21-22 Σεπτεμβρίου 2020), αναπτύχθηκαν τέσσερα αεροσκάφη F-16 με το ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό στη Σούδα από 26 Αυγούστου έως 2 Οκτωβρίου 2020, ενώ για πρώτη φορά τα ΗΑΕ συμμετείχαν στην άσκηση «Μέδουσα».

Επιπλέον, στις 15 Ιανουαρίου υπογράφηκε το σύμφωνο εκμίσθωσης έκτασης 90 στρεμμάτων του στρατοπέδου «Επίλαρχου Μελλίδη» στον Αυλώνα, που θα χρησιμοποιηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ, για τη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας προσωπικού τους, που θα εκπαιδεύεται στην ΕΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Lockdown: Τι αλλάζει σε αγορά και σχολεία

Κυβέρνηση: Εκτεθειμένη από το «τσιμπούσι» στο σπίτι του Στεφανάδη-Τι απαντάει ο ιδιος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας