23:46 Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Από τη 01:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 12 Ιουνίου – Με μουσική η εστίαση - Τι ανακοινώνουν Κικίλιας και Χαρδαλίας

Από τη 01:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 12 Ιουνίου – Με μουσική η εστίαση - Τι ανακοινώνουν Κικίλιας και Χαρδαλίας

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα

επιτροπή των ειδικών άναψε το πράσινο φως για την αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από το Σάββατο 12 Ιουνίου αλλά και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Έτσι, λοιπόν, από το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00 ενώ την 1η Ιουλίου θα καταργηθεί εντελώς το μέτρο.

Περισσότερα σε λίγο στο ereportaz.gr

Με τη συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά θα διεξαχθεί η σημερινή απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στις 19:00. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα ανακοινώσει νέα χαλάρωση μέτρων, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πολλά ακούστηκαν για το μέτρο της απαγόρευσης μουσικής και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση δε προτίθεται να το συνεχίσει. Έτσι, αναμένεται να ανακοινωθεί η άρση του, ενώ πληροφορίες θέλουν να μειώνεται το ωράριο που απαγορεύεται η κυκλοφορία κατά μια ώρα, δηλαδή να αρχίζει τη 1:30. Ένα μέτρο φυσικά που είναι κοινό μυστικό ότι ελάχιστα τηρείται. Πληροφορίες θέλουν να ανακοινώνεται και η επέκταση των επιτρεπόμενων καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις. Tα μέτρα αναμένεται να έχουν ισχύ από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Οι ειδικοί, που στις προηγούμενες συνεδριάσεις τους εμφανίστηκαν διστακτικοί σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, αναμένεται να σταθμίσουν για άλλη μια φορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά και την πορεία των εμβολιασμών προκειμένου να καταλήξουν στις εισηγήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε αναφέρει ότι ανακοινώσεις για το θέμα της μουσικής στην εστίαση και της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένονται έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας