0:44 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Από το λούμπεν έως το απολειφάδι, μια γλώσσα του Αντώναρου... δρόμος!

Από το λούμπεν έως το απολειφάδι, μια γλώσσα του Αντώναρου... δρόμος!

Σφοδρή επίθεση στον Παπαδημητρίου που τον χαρακτήρισε «βρωμερό», «υβριστικό» και «συκοφάντη»!

Τελικά, είναι… λούμπεν ο Ευάγγελος Αντώναρος; Πρόκειται για την έκφραση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία περιελάμβαναν και τον άλλοτε κυβερνητικό εκπρόσωπο επί διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή.

«Περισσότερο σε “λούμπεν” ψηφοδέλτια με παραπέμπουν, παρά σε ψηφοδέλτιο κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός και… πόνεσε τον Ευάγγελο Αντώναρο. «Τσούζει πολύ τον Μητσοτάκη η δυναμική συμπόρευσή μου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Τσίπρα.

Γνωστός υπάλληλος τραπεζών ισχυρίσθηκε σήμερα ανερυθρίαστα ότι με ‘‘εξαγόρασε’’ ο Τσίπρας.

Άθλιες συκοφαντίες. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Και προδίδουν τι θέλουν να κάνουν μετά τις εκλογές που θαχάσουν», έγραψε στο Twitter ο φερόμενος ως φίλος του Κώστα Καραμανλή έπειτα από τον τηλεοπτικό καβγά του με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Αντιπαράθεση

Στη διάρκεια της αντιπαράθεσής τους, ο Αντώναρος είχε εκφράσει την απέχθειά του στις… στάμπες. Πώς το έλεγε εκείνο το παλιό άσμα; «Σταμπάρισα την κάρτα μου γι’ αυτόν και την ταυτότητα που γράφει η… μπαρόβια», ήταν ο στίχος.

«Σιχαίνομαι τις στάμπες καραμανλικός, παπανδρεϊκός. Εγώ είμαι ο Ευάγγελος Αντώναρος και έχω τις απόψεις μου. Δεν θα σας πω πόσο καιρό έχω να μιλήσω με τον Κώστα Καραμανλή», ανέφερε ο Ευάγγελος, αλλά όταν του επεσήμανε ο συνομιλητής του ότι δεν έχει διαψεύσει τα σενάρια πως εκφράζει τον πρώην πρωθυπουργό, ο Αντώναρος του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση. Χαρακτήρισε τον Παπαδημητρίου «βρωμερό», «υβριστικό» και «συκοφάντη». Στη συνέχεια, πάντως, επανήλθε και στο θέμα του… λούμπεν.

«Η λέξη αυτή σημαίνει κουρέλια στα γερμανικά και προέρχεται από την αριστερή φρασεολογία και ιδεολογία. Μου προκαλεί και μεγάλη εντύπωση -δεν αισθάνομαι βεβαίως ότι αναφερόταν σε εμένα ο κ. Μητσοτάκης- έχει και ένα πρόβλημα διατύπωσης ορισμένων όρων, επειδή έχει ζήσει, πρόβλημα διατύπωσης στα ελληνικά προφανώς τι σημαίνει το καθένα.

Και γι’ αυτόν τον λόγο μού προκαλεί έκπληξη ότι ένας πρωθυπουργός εκλεγμένος που έχει κυβερνήσει 4 χρόνια χρησιμοποιεί έτσι απαξιωτικό και υποτιμητικό λόγο, λέξεις, και ενώ έχει πάει σε σπουδαίες σχολές, δεν ξέρει ότι τα δημόσια πρόσωπα δεν αναφέρονται στους συμπολίτες τους -προφανώς τους θεωρεί υπηκόους του ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία άλλη ιστορία- με τέτοιους υποτιμητικούς, ειδικά όταν ασκούν το δικαίωμα που έχουν από το Σύνταγμα να είναι υποψήφιοι. Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης έχει στις τάξεις του πολλά ύποπτα στοιχεία, ανθρώπους που είναι μπλεγμένοι σε λαμογιές, ύποπτες ιστορίες, ανθρώπους που προέρχονται από την άκρα Δεξιά, με τους οποίους εμείς παλιά στη ΝΔ του Κ. Καραμανλή δεν κάναμε την παραμικρή κουβέντα. Παλιά εμείς στη ΝΔ στην οποία ανήκω από το 1976 και ευτυχώς με διέγραψε ο Μητσοτάκης. Εγώ είμαι πάντα κεντρώος του μεσαίου χώρου.

Ποια Αριστερά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικό, μεγάλο κόμμα που εκτείνεται στο Κέντρο», είπε ο Αντώναρος.

Αντιδράσεις

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι από το «λούμπεν» ο Ευάγγελος προτιμάει το «απολειφάδι». Έτσι, αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Το έπραξε, μάλιστα, στον ραδιοφωνικό αέρα και ξεσήκωσε ακόμα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσαν ούτως ή άλλως με την υιοθέτηση από τον Αλέξη Τσίπρα του αποκαλούμενου και «ορφανού πολιτικά». Μπροστά στη γενική κατακραυγή, ο Αντώναρος προσπάθησε να ανασκευάσει μέσω Twitter.

«Κάποιοι σπεύδουν, από κεκτημένη ταχύτητα, να παρερμηνεύσουν την ατυχή επιλογή μίας λέξης μου για το ΠΑΣΟΚ. Ήθελα απλά να πω ότι σήμερα αποτελεί πλέον μικρό μέρος του μεγάλου ιστορικού ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η αναφορά δεν ήταν απαξιωτική, όπως είπα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας», υποστήριξε ο Ευάγγελος, αλλά απλώς επιβεβαίωσε ότι το «λούμπεν» και το «πολιτικό απολειφάδι» απέχουν όσο μία δήλωσή του ή μια ανάρτησή του. Ίσως γι’ αυτό να αισθάνεται ανασφάλεια ο Παύλος ο Πολάκης…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας