6:23 Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αποχή των δικηγόρων Πειραιά από την πιλοτική δίκη σε πολιτικές υποθέσεις

Αποχή των δικηγόρων Πειραιά από την πιλοτική δίκη σε πολιτικές υποθέσεις

Tην αντίθεσή του στη ψήφιση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αφορούν στην πιλοτική δίκη, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Αναφέρει ότι εναρμονιζόμενο με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων (09/10/2021), αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Πειραιά από την πιλοτική δίκη σε πολιτικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με το δικηγορικό σύλλογο Πειραιά η εισαγωγή της πιλοτικής δίκης στις πολιτικές υποθέσεις, όπως, κατ’ επανάληψη, έχει επισημανθεί από το δικηγορικό Σώμα, καταστρατηγεί βασικά δικονομικά δικαιώματα των πολιτών, περιορίζει το δικαίωμά τους στη δικαστική προστασία και ενεργεί υπέρ των ισχυρών και εναντίον των αδυνάτων αφού στο ρυθμιστικό της πεδίο είναι βέβαιο ότι θα υπαχθούν υποθέσεις συμφερόντων Τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, δανειοληπτών και του ιδίου του Δημοσίου.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναλάβει ενημερωτικές πρωτοβουλίες της κοινής γνώμης για την έννοια της πιλοτικής δίκης και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στα δικαιώματα των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σέρρες: Ο δολοφόνος του 20χρονου κατηγορείται και για βιασμό 16χρονης

Γνωστός ηθοποιός διώκεται για βιασμό το 2020

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας