12:16 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Απογοητεύουν την Apple οι πωλήσεις του iPhone

Απογοητεύουν την Apple οι πωλήσεις του iPhone

Το νέο iPhoneX τελικά δεν απέδωσε όσα θα ήθελε η Apple καθώς όπως φαίνεται μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, η πτώση τις πωλήσεις είναι μεγάλη.

Μάλιστα, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι παραγγελίες του α’ τριμήνου το 2018 θα είναι ακόμα λιγότερες, γεγονός που επηρέασε αρνητικά και την πορεία των μετοχών της Apple.

Η Appleμε το iPhoneX φιλοδοξούσε να τονώσει τις πωλήσεις της, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από την Samsung και τους αναδυόμενους Κινέζους κατασκευαστές.

Παρά τις αρχικές ενθαρρυντικές ενδείξεις για την ανταπόκριση του κοινού και τις εντυπωσιακές επιδόσεις σε συγκεκριμένες αγορές, αναλυτές προβλέπουν χαμηλότερους του αναμενόμενου επιδόσεις συνολικά για το α΄ τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, προβλέπουν ότι οι αποστολές νέων παραγγελιών κατά την εν λόγω περίοδο θα ανέλθουν στα 35 εκατ. κομμάτια, αριθμός εντυπωσιακός μεν αλλά μειωμένος κατά 10 εκατ. κομμάτια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρουν, η εξέλιξη αυτή αποδίδεται τόσο στην υψηλή τιμή πώλησης του νέου iPhoneX – που φτάνει τα 1000 δολάρια, όσο και στην έλλειψη καινοτομίας συγκριτικά με αυτά που περίμεναν οι καταναλωτές. Τονίζουν επίσης, ότι η υπέρογκη διαφημιστική δαπάνη για την προώθηση της νέας συσκευής δεν φέρεται να αποδίδει τα αναμενόμενα.

Η εφημερίδα Economic Daily της Ταϊβάν δημοσίευσε ότι η ίδια η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του iPhoneX από τα 50 στα 30 εκατ. συσκευές, κάτι που ωστόσο η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει. Μέχρι στιγμής επίσης, δεν έχει ανακοινώσει επίσημα στοιχεία πωλήσεων για το νέο προϊόν.

Πάντως, το θετικό είναι ότι η Apple, έχει καταγράψει φέτος τις υψηλότερες πωλήσεις για την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις, η εταιρεία φέρεται να πούλησε το τελευταίο τρίμηνο περί τα 90 εκατ. iPhone (ανεξαρτήτως “σειράς”) αφήνοντας κατά πολύ πίσω τον ανταγωνισμό της.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας