8:34 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη για το πρόστιμο στη γιαγιά - Πολιτική υπάλληλος της αστυνομίας επέμενε να την οδηγήσουν στο Τμήμα

Αποκάλυψη για το πρόστιμο στη γιαγιά - Πολιτική υπάλληλος της αστυνομίας επέμενε να την οδηγήσουν στο Τμήμα

Είναι πραγματικά απίστευτο το κύμα συμπαράστασης προς τη γιαγιά από τη Λαμία που της επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ για άσκοπη μετακίνηση.

Στους κόλπους της αστυνομίας έχει ξεσπάσει πόλεμος για το συγκεκριμένο πρόστιμο, αφού όπως λέει στο LamiaReport ο πρόεδρος των αστυνομικών της Φθιώτιδας Νίκος Τριανταφύλλης, όλο το προηγούμενο διάστημα κανείς αστυνομικός δεν είχε βεβαιώσει πρόστιμο στη γιαγιά, σεβόμενοι την ηλικία της και το δράμα της.

«Να την προσάγουμε»

Στην πεζή περίπολο που έκοψε το πρόστιμο στη γιαγιά χθες ήταν και μια πολιτική υπάλληλος της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο επέμενε να βεβαιωθεί το πρόστιμο, αλλά κάλεσε και περιπολικό της Άμεσης Δράσης για να οδηγήσουν την 80χρονη “εγκληματία” στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή δεν είχε άδεια για να πουλάει τα κηπευτικά.
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και είδαν περί τίνος πρόκειται φυσικά αποχώρησαν χωρίς να κάνουν κάτι και χωρίς να μπορούν να φανταστούν τη συνέχεια. Όμως η πολιτική υπάλληλος επέμενε με “υπερβάλλοντα ζήλο” στην ένστολη συνάδελφό της να βεβαιώσει πρόστιμο στη γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση, πράγμα το οποίο και έγινε.

Το «συγγνώμη» των αστυνομικών

Ιδιαίτερα διαφωτιστικός για το ρεπορτάζ ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Νίκος Τριανταφύλλης, που αναφέρει ότι «στο συνεργείο συμμετείχε πολιτική υπάλληλος η οποία προέρχεται από την πρώην δημοτική αστυνομία και η οποία έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Φθιώτιδας , όχι όμως ως ένστολο προσωπικό και η οποία ουσιαστικά βεβαίωσε την παράβαση», σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΑΣΥΦ.

Και ο κ. Τριανταφύλλης συνεχίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια «δε βρίσκει σύμφωνο το σύνολο του ένστολου προσωπικού της Φθιώτιδας, έστω και αν υποχρεώθηκε ουσιαστικά η συνάδελφος που ήταν μαζί με την πολιτική υπάλληλο στη σύνταξη της παράβασης μιας και η πολιτική υπάλληλος δεν έχει το δικαίωμα βεβαίωσης».

«Από μέρους μας ως συνδικαλιστικό όργανο και σε συνεργασία με το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Θύμιο Καραΐσκο είχε ληφθεί απόφαση για να πληρώσουμε εμείς το πρόστιμο, πλην όμως μας πρόλαβαν οι εξελίξεις με την παρέμβαση του κ. Υπουργού Οικονομικών, Χρηστου Σταϊκούρα, που ακύρωσε το πρόστιμο».

Και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, καταλήγει ζητώντας συγνώμη: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους αυτών που θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν συγγνώμη και που δεν ανήκουν στο ένστολο ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει να τονιστεί ότι το ένστολο προσωπικό, το οποίο ως πρόεδρος με τιμή εκπροσωπώ, έχει αποδείξει τον τελευταίο χρόνο το κοινωνικό πρόσωπο από το οποίο διακατέχεται. Θα πρέπει να καταλάβει επίσης ο κόσμος, ότι ο αστυνομικός έχει καταντήσει ο σάκος του μποξ για όλους, ζητώντας του συνεχώς να εκτελεί και νέα καθήκοντα. Χωρίς ποτέ να του αφήνεται καμία επιλογή στο τι αναλαμβάνει, ακόμη και έξω από την περιοχή των καθηκόντων του».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε η γιαγιά στο LamiaReport για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε:

πηγή: lamiareport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρβαρότητα: Έκοψαν πρόστιμο 300€ σε χαροκαμένη γιαγιά που έχει χάσει δύο παιδιά & ένα εγγόνι σε 3 τραγικά τροχαία

Λαμία: Συγκινεί ξανά η γιαγιά που δέχτηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση – «Αυτή είναι η ζωή μου παιδί μου» (video)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας