11:38 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Τα «απόρρητα» έγγραφα του FBI για το «Novartis-Gate»

Αποκάλυψη: Τα «απόρρητα» έγγραφα του FBI για το «Novartis-Gate»

Τα επίσημα έγγραφα τα οποία αντάλλαξε το FBI με τις ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία ∆ιαφθοράς στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης Novartis αποκαλύπτει σήμερα η δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

• Έρευνα της «Μ» ρίχνει άπλετο φως και αποκαλύπτει τις αδιαβάθμητες, πολυσέλιδες εκθέσεις των αμερικανικών Αρχών προς τους Έλληνες εισαγγελείς για την υπόθεση που αναστάτωσε την πολιτική ζωή της χώρας!

Πρόκειται για τις αδιαβάθμητες (unclassified), πολυσέλιδες εκθέσεις των αμερικανικών Αρχών προς τους Έλληνες εισαγγελείς, γύρω από την ύπαρξη των οποίων στήθηκε ένα πολιτικό θρίλερ σε ό,τι αφορά το ακριβές περιεχόμενό τους, τα στοιχεία τα οποία παραδόθηκαν, καθώς και τα ονόματα πολιτικών, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που αναφέρονται.

Αιτήματα

Τα συγκεκριμένα, πρωτότυπα, έγγραφα, μέχρι σήμερα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς ως γνωστόν η πρώην εισαγγελέας ∆ιαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αρνήθηκε να τα παραδώσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ενώ ο συνταξιοδοτηθείς, πλέον, εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος «ένιψε τας χείρας του» αρνούμενος να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μελών της συγκεκριμένης επιτροπής. Οι λόγοι παραμένουν -ακόμη και σήμερα- ανεξήγητοι, καθώς τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν χαρακτηρίζονται ως «απόρρητα». Τουναντίον, από μια απλή ανάγνωσή τους προκύπτει ότι οι Αμερικανοί έδιναν απλές πληροφορίες -οι περισσότερες βασίζονταν στις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων C1 και C2, όπως τους «βαπτίζουν»- τις οποίες θα έπρεπε να αξιοποιήσουν οι ελληνικές Αρχές.

Στιχομυθίες

Η «Μ» εκτιμά ότι η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων εγγράφων εξυπηρετεί το υπέρτατο αγαθό ενημέρωσης της κοινής γνώμης και διευκολύνει τη θέση του πρώην αναπληρωτή υπουργού ∆ικαιοσύνης και νυν κατηγορουμένου, ∆ημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος σε δημόσια εμφάνισή του (την Τετάρτη 9 Ιουνίου) στο Kontra Channel αναφέρθηκε στην ύπαρξή τους. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε ότι στα συγκεκριμένα έγγραφα του FBI, τα οποία, όπως είπε, έλαβε ως αντίγραφα της δικογραφίας, αναφέρονται ονόματα και ποσά! Η στιχομυθία έχει ως εξής:

– Δημοσιογράφος: ∆εν μιλάτε για το έγγραφο του FBI που λέει ότι οι Αρχές μπορούν να ερευνήσουν 10 ονόματα;
– Παπαγγελόπουλος: Όχι αυτό. Εγώ λέω για άλλο, μπορώ να……………….

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας