23:00 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Απόπειρα απαγωγής γνωστού δημοσιογράφου του Πακιστάν από ένστολους άνδρες

Απόπειρα απαγωγής γνωστού δημοσιογράφου του Πακιστάν από ένστολους άνδρες

Ρεπόρτερ πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο δημοσιογραφίας της Γαλλίας το 2014 και είχε δουλέψει για το θυγατρικό σταθμό του France24 με την ονομασία RFI, υποστηρίζει ότι άνδρες του στρατού, προσπάθησαν να τον απαγάγουν στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ την Τετάρτη, εκείνος όμως κατάφερε να ξεφύγει.

Ο Τaha Siddiqui είναι γνωστός για τη σφοδρή κρητική που ασκεί στην στρατιωτική δύναμη της χώρας.

«Είμαι ασφαλής και βρίσκεται στο πλευρό μου η αστυνομία. Ψάχνω στήριξη με όλους τους δυνατούς τρόπους» πόσταρε ο Siddiqui σε λογαριασμό συναδέλφου του στο twitter την Τετάρτη. «Βρισκόμουν στο αεροδρόμιο σήμερα στις 8:20, όταν 10-12 ένστολοι άνδρες σταμάτησαν τον ταξί και με τη βία προσπάθησαν να με απαγάγουν. Κατάφερα να ξεφύγω και τώρα είμαι ασφαλής».

«Τον τράβηξαν μέσα σε ένα αμάξι, αλλά εκείνος κατάφερε να πηδήξει έξω από το όχημα ενώ αυτό βρισκόταν σε κίνηση» ανέφερε η πακιστανική εφημερίδα Dawn.

«Ο Siddiqui χτυπήθηκε από ένστολους και απειλήθηκε η ζωή του» έγραψε ο συνάδελφος του Ashab Hashim στο λογαριασμό του στο twitter. O Hashim ο οποίος συνόδευσε το θύμα στο αστυνομικό τμήμα δήλωσε ότι τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος κλάπηκαν.

Ο Siddiqui είναι ο αρχισυντάκτης του Ινδικού καναλιού WION, ενώ έχει δουλέψει ως ρεπόρτερ για το κανάλι FRANCE 24.

Το 2014 είχε κερδίσει το βραβείο Albert Londres μαζί με τους Γάλλους δημοσιογράφους Julien Fouschet και Sylvain Lepetit για το ντοκιμαντέρ τους με θέμα τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας που αψηφούν τους Ταλιμπάν για να πραγματοποιήσουν εκστρατεία εμβολιασμού για την πολυομυελίτιδα.

Έχει δηλώσει ότι και παλιότερα έχει παρενοχληθεί από τις στρατιωτικές αρχές επειδή επέκρινε το σύστημα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της χώρας, έχει επικοινωνήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών Ashan Iqbal για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να ερευνηθεί το περιστατικό απόπειρας απαγωγής του γνωστού δημοσιογράφου.

Το Πακιστάν έχει παρελθόν με τις απαγωγές που συνδέονται εν μέρει με τον αμερικανικό πόλεμο αλλά και με τις εσωτερικές συγκρούσεις, ιδίως στο Μπαλοκιστάν στα νοτιοδυτικά της χώρας.

 

Διαβάστε ακόμη

Top News

             

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας