16:44 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Reza Zarrab στις φυλακές του Μπρούκλιν

Απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Reza Zarrab στις φυλακές του Μπρούκλιν
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρεζά Ζαράμπ
  • Πρόκειται για κυβερνητικό μάρτυρα των ΗΠΑ που πρόκειται να προβεί σε καταθέσεις σχετικά με υπόθεση λαθρεμπορίου χρυσού
  • Ενδέχεται να εμπλέκονται τουρκικά και ιρανικά κυβερνητικά στελέχη και το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στις δύο αυτές χώρες
  • Το FBI τον κρατάει σε μυστικό μέρος μέχρι νεοτέρας

Ο Τούρκους Ρεζά Ζαράμπ (Reza Zarrab), είναι ο επικεφαλής κυβερνητικός μάρτυρας στην δίκη της υπόθεσης σχετικά με ένα δισεκατομμύριο δολάριο σε λαθρεμπόριο χρυσού για αγορά πετρελαίου κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων για το Ιράν.

Πριν από 48 ώρες κατέθεσε ότι η ζωή του κινδύνεψε μετά την έναρξη συνεργασίας με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές και ενώ βρίσκονταν στο ομοσπονδιακό κέντρο κράτησης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης!

Ένας από τους συγκρατούμενος του προσπάθησε να τον δολοφονήσει με αυτοσχέδιο μαχαίρι και ο Ζαράμπ δηλώνει με βεβαιότητα πως ακολουθούσε εντολή!

«Ήμουν έτοιμος να χάσω τη ζωή μου. Ο δράστης μάλιστα μου είπε για ποιο λόγο ήθελε να με σκοτώσει, επειδή συνεργάζομαι με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές», είπε στην ακροαματική διαδικασία, και το επιβεβαίωσαν οι άνδρες ασφαλείας του κέντρου κράτησης, ο είδαν το συμβάν να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια τους.

Αυτή τη στιγμή φυλάσσεται σε μυστική τοποθεσία υπό την επιμέλεια του FBI.

Θυμίζουμε πως ο λαθρέμπορος Ζαράμπ συνελήφθη το 2016 και τότε δήλωνε αθώος. Μόλις πρόσφατα άλλαξε τακτική και αυτό μάλλον κάποιους… ενόχλησε στο βαθύ τουρκικό κράτος!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας