17:55 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Απόστολος Πετράκης: Από την απαγωγή Παναγόπουλου στη Δόξα Δράμας

Απόστολος Πετράκης: Από την απαγωγή Παναγόπουλου στη Δόξα Δράμας

Ο Απόστολος Πετράκης, που είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη  ως φυσικός αυτουργός στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009, αποτελεί το νέο ιδιοκτήτη της Δόξας Δράμας.

Τότε, η ιστορία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο ίδιος στη δίκη είχε αναλάβει την ευθύνη του σχεδιασμού της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου δηλώνοντας έτοιμος να πληρώσει για όσα έχει κάνει, ενώ ζήτησε παράλληλα από τους δικαστές να του δώσουν την πολυπόθητη για κάθε κρατούμενο «δεύτερη ευκαιρία» για να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

«Επέλεξα τον Παναγόπουλο γιατί δε διέθετε προσωπική ασφάλεια παρά μόνον έναν οδηγό. Ήξερα ότι κάθε μέρα πάει στο γραφείο του. Πήγαινα κάθε μέρα για τζόκινγκ κοντά στο σπίτι του στο Καβούρι. Έφευγε κάθε μέρα την ίδια ώρα με απόκλιση 10 λεπτών. Άρχισα να συνδυάζω διαδρομές, είχα μελετήσει όλους τους δρόμους. Ποτέ δεν επικοινώνησα εγώ με την κ. Παναγοπούλου. Ο διαπραγματευτής δε βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα. Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Τώρα, το νέο αφεντικό της Δόξας έχει αποφυλακιστεί κι έχει αφήσει πίσω του όλες τις περιπέτειες του παρελθόντος.

Σήμερα έδωσε συνέντευξη στο STAR Βορείου Ελλάδος:

Δείτε απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης:

Σε άλλη συνέντευξη που είχε δώσει παλαιότερα ο Απόστολος Πετράκης είχε τονίσει: «Δεν σκοτώνω για λεφτά. Δε θα το έκανα ποτέ στη ζωή μου αυτό. Θα σκότωνα μόνο για να προστατεύσω την οικογένειά μου και τον εαυτό μου, για κανέναν άλλο λόγο. Δυστυχώς εκείνη την εποχή που έγινε η απαγωγή Παναγόπουλου, η αστυνομία και κάποιοι πολιτικοί παράγοντες, λόγω της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και όσων ακολούθησαν, βρήκαν μια σανίδα σωτηρίας με την υπόθεσή μας και τα έβαλαν όλα μαζί. Χρέωσαν δηλαδή σε ανθρώπους πράγματα με τα οποία δεν είχαν καμία σχέση. Εγώ βρέθηκαν ξαφνικά μπλεγμένος με συμβόλαια θανάτου για τα οποία δεν έχω κατηγορηθεί».

Οσο για τη σημερινή του δραστηριότητα ο Απόστολος Πετράκης είχε πει: «Προσπαθώ να οργανώσω τη ζωή μου. Θες χρόνο για να βρεις τα πατήματά σου. Είμαι μεταξύ Αθήνας και Κρήτης, αλλά τον περισσότερο καιρό τον περνάω στο Ρέθυμνο, στο σπίτι μου, με τη γυναίκα μου (σ.σ βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του). Προσπαθώ να φτιάξω μια επιχείρηση με κρητικά προϊόντα και να κάνω εξαγωγές σε όλο τον κόσμο».

Ποιος είναι ο Απόστολος Πετράκης;

Από το Γυµνάσιο στη νύχτα
Το µοναδικό σχολείο στη ζωή του Απόστολου Πετράκη ήταν αυτό της νύχτας. ∆εν άργησε να προβιβαστεί από σερβιτόρος σε µπάρµαν και από µπάρµαν σε πορτιέρη και πριν καλά-καλά προλάβει να τελειώσει το φανταριλίκι έµαθε ότι θα γινόταν πατέρας στο πρώτο του παιδί. Τότε ανέβηκε στην Αθήνα και η ζωή του άλλαξε άρδην. Ανέλαβε να προσέχει τον γιο µεγαλοεπιχειρηµατία και ταυτόχρονα να αξιοποιεί όσες γνωριµίες είχε προλάβει να κάνει στη νύχτα. Προσέφερε υπηρεσίες «προστασίας» σε όποιον του το ζητούσε όµως σε καµία περίπτωση δεν εκβίαζε όπως έκαναν άλλοι σκληροί της νύχτας. Οταν αποφάσισε να φύγει από τη δούλεψη του επιχειρηµατία µε τη σύµφωνη γνώµη και τις ευχές του τελευταίου, οι δουλειές του άνοιξαν. Τα µαγαζιά που είχε υπό τον έλεγχό του µε δικούς του ανθρώπους άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και ο λόγος του γίνεται σφραγίδα στις συναλλαγές του µε τους επιχειρηµατίες.

Η απαγωγή
Η οργάνωση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου εκτός από το χρηµατικό δέλεαρ απέκτησε και ιδεολογικό κίνητρο. Σύµφωνα µε όσα έχει εκµυστηρευτεί ο Πετράκης σε φίλους του, η πιο δύσκολη στιγµή στην επιχείρηση απαγωγής του εφοπλιστή ήταν το ξεκίνηµά της. Η προσπάθεια που κατέβαλε προκειµένου να πείσει τον ηλικιωµένο επιχειρηµατία, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, ότι δεν πρόκειται να τον βλάψει, γεγονός που αναγνώρισε και ο ίδιος ο απαχθείς µετά την απελευθέρωσή του.

Μέσα στο διάστηµα των έξι µηνών που µεσολάβησε από την απαγωγή µέχρι και τη σύλληψή του, η υποµονή του Πετράκη δοκιµάστηκε αρκετές φορές. Μάλιστα το ένστικτό του τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κατά καιρούς αντιλαµβανόταν κάποιες ύποπτες κινήσεις, επιπλέον κάποια στιγµή κατάλαβε ότι τον παρακολουθούν. Μπροστά του είχε δύο λύσεις. Να αποδεχθεί το µοιραίο και να συµβιβαστεί ότι θα περάσει στη φυλακή ένα µεγάλο µέρος της ζωής του ή να σηκωθεί και να φύγει εκείνη τη στιγµή από τη χώρα. Θα µπορούσε να το κάνει εύκολα χρησιµοποιώντας τις γνωριµίες του µε άλλους εφοπλιστές.

Ακούγεται δε ότι υπήρχε καράβι έτοιµο να τον µεταφέρει σε χώρα της Λατινικής Αµερικής αν έπαιρνε την απόφαση να διαφύγει. Τελικά παρέµεινε έχοντας αποφασίσει πως «ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει». Ο Πετράκης αποφάσισε να µη διαφύγει ούτε µετά την παρέλευση της 18µηνης κράτησής του. Έχοντας οµολογήσει την απαγωγή Παναγόπουλου, επέλεξε να µείνει και να δικαστεί. «Γεια σας, ήρθα να µε βάλετε στη φυλακή», είπε στους δικαστές, αποφασισµένος να πληρώσει το τίµηµα των πράξεών του. Ο Απόστολος Πετράκης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 24 ετών και 6 µηνών.

Άφαντα τα 30 εκατ. ευρώ
Τι έχει γίνει όµως µε τα λύτρα, µετά την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου; Αν και υπήρχε µαρτυρία γυναίκας που ξεκλείδωσε τη δράση της εγκληµατικής οργάνωσης των «νονών» της νύχτας που εκβίαζαν και τοποθετούσαν βόµβες σε επώνυµους και µη, στην οποία αποκαλύπτεται το σηµείο που βρίσκονται τα λύτρα, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, δίνοντας συγκεκριµένα στοιχεία και ονόµατα, µέχρι και σήµερα οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσουν.

Πηγή: Protothema.gr /gazzeta.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας