6:12 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

ΑΠΘ κρούσμα κορονοϊού: Θετικός στον ιό ανεμβολίαστος φοιτητής

ΑΠΘ κρούσμα κορονοϊού: Θετικός στον ιό ανεμβολίαστος φοιτητής

ΑΠΘ κρούσμα κορονοϊού: Συναγερμός έχει σημάνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε θετικός στον ιό ανεμβολίαστος φοιτητήςΑΠΘ κρούσμα κορονοϊού: Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιες περιοχές θα σαρώσει και πότε – Η πιθανότητα για «Μεσογειακό κυκλώνα» [Δορυφόρος]

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το grtimes, πρόκειται για μη εμβολιασμένο φοιτητή της Σχολής Θετικών Επιστημών (Τμήμα Μαθηματικών). Ο φοιτητής παρακολούθησε τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, δύο μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Σημειώνεται, επίσης, πως την είδηση αποκάλυψε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Real Fm 107,1.

Intime

ΑΠΘ κρούσμα κορονοϊού: Ανακοίνωση για το περιστατικό

Επίσης, ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί το συμβάν, εξέδωσε και το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα μαθήματα που παρακολούθησε ο φοιτητής, ενώ υπάρχουν και οδηγίες για τους συμφοιτητές του, που παρακολούθησαν το ένα από τα δύο.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μόλις ενημερωθήκαμε πως στα παρακάτω δύο μαθήματα στην αίθουσα Μ1, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου υπήρχε κρούσμα:

Διαφορίσιμες Πολλαπλότητες, 2μμ-5μμ. Διδάσκουσα: Φανή Πεταλίδου.
Κλασική Θεωρία Ελέγχου, 5μμ-8μμ. Διδάσκων: Νικόλαος Καραμπετάκης.

Παρακαλείσθε να ακολουθήσετε απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες, αν παρακολουθήσατε ένα από τα δύο αυτά μαθήματα:

Αν εισήλθατε με rapid test ή PCR, μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.

Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, ή έχετε νοσήσει εντός εξαμήνου, παρακολουθείστε την υγεία σας. Σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 10 ημερών, μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε σε rapid test ή PCR».

Σημειώνεται πως η Θεσσαλονίκη έγινε ξανά φοιτητούπολη, ακριβώς 19 μήνες μετά την 11η Μαρτίου 2020, όταν είχε ξεκινήσει η αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στα πανεπιστήμια, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, με τους φοιτητές να πηγαίνουν στις σχολές τους επιδεικνύοντας τα πιστοποιητικά τους.

ουρές φοιτητών Πανεπιστήμιο

Ουρές φοιτητών έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα (Φωτό thestival.gr)

Συσκευές καθαρισμού αέρα στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ

Η διοίκηση του Ιδρύματος προχώρησε στην προμήθεια συνολικά 150 συσκευών καθαρισμού, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί σε 85 αίθουσες χωρίς δυνατότητα φυσικού εξαερισμού, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για την προμήθεια και ακόμη περισσότερων συσκευών, ώστε να διασφαλιστεί πως η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία του πανεπιστημίου θα διεξάγεται απρόσκοπτα υπό όρους υγειονομικής ασφάλειας.

Παράλληλα, σε κεντρικά σημεία κοινόχρηστων χώρων του ΑΠΘ, έχουν τοποθετηθεί 150 επιτοίχιες συσκευές αυτόματης παροχής αντισηπτικού υγρού χεριών και ταυτόχρονης θερμομέτρησης του χρήστη, ενώ έχουν επισκευαστεί και συντηρηθεί τα παράθυρα στις αίθουσες διδασκαλίας.  

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας