5:09 Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μπάιντεν: Aκλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας

Μπάιντεν: Aκλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας

Στην πρωτεύουσα της Πολωνίας συναντήθηκαν ο Αμερικανός πρόεδρος με την Μολδαβή ομόλογό του Μάγια Σάντου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε την ομόλογό του της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, για την αμερικανική υποστήριξη στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας της, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στον απόηχο της καταγγελίας που διατύπωσε η Σάντου για ρωσικό σχέδιο ανατροπής της ηγεσίας της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, που απέτρεψε το Κισινάου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε στο Κίεβο και ακολούθως στη Βαρσοβία, προκειμένου να κατευνάσει την ανησυχία ανατολικοευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

«Ακλόνητη η υποστήριξη των ΗΠΑ»
«Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας», κατά τη συνάντησή του με την Μολδαβή πρόεδρο Μάγια Σάντου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ανέδειξε το θέμα της συνεχιζόμενης βοήθειας των ΗΠΑ προς τη Μολδαβία, προκειμένου να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της χώρας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο (…) και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», σημειώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μολδαβία: «Σχέδιο ανατροπής της ηγεσίας της χώρας από τη Ρωσία»

Παραιτήθηκε ξαφνικά η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Μολδαβίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας