23:50 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

«Μπλακ άουτ» στο Νοσοκομείο Μεταξά!

«Μπλακ άουτ» στο Νοσοκομείο Μεταξά!

Στο δεύτερο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας η κατάσταση μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου… Εν μέσω καλοκαιριού και συνθηκών καύσωνα, ο κλιματισμός δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα πρωτίστως τις καθυστερήσεις στις χημειοθεραπείες των ασθενών, αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία του προσωπικού που εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες.

Tου ΕΙ∆ΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Χωρίς κλιματιστικά το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν επικίνδυνα ραντεβού χημειοθεραπειών ενώ καταστράφηκαν φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ!
Στα μαγειρεία

Σύμφωνα με έγγραφο της Παθολογικής – Ογκολογικής που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι χημειοθεραπείες των ασθενών «πάνε πίσω», καθώς λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών έχουν κλείσει θάλαμοι, με αποτέλεσμα τη μείωση των κρεβατιών.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ καταστράφηκαν λόγω ανυπαρξίας κλιματισμού στις αποθήκες του νοσοκομείου. Η θερμοκρασία στα μαγειρεία του νοσοκομείου ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε περιβάλλον κολαστηρίου με τους φούρνους αναμμένους, παρά τα όποια αναπνευστικά και λοιπά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν.

Η ίδια κατάσταση και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, αναφέρει εργαζόμενος του Νοσοκομείου Μεταξά στην «ΜΠΑΜ», όπου ένα μικρό κλιματιστικό υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να βράζει σαν καμίνι ο μικρός χώρος των Επειγόντων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζομένους εκεί.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι μόλις την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 πέρασε από το ∆Σ ο διαγωνισμός για τα κλιματιστικά (με προδιαγραφές για κάλυψη αναγκών που είχαν καταγραφεί το 2020!), ο οποίος βρισκόταν στα συρτάρια περίπου έναν χρόνο, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα παραληφθούν και πότε θα τοποθετηθούν τα νέα κλιματιστικά στο νοσοκομείο!

Γενικά μαθαίνουμε ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Μεταξά δεν είναι καθόλου καλή, με έντονα παράπονα για την «κεφαλή» και τη χαρακτηριστική ολιγωρία σε καίρια ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μεταξά Μεταξά

Υποστελέχωση

Η «ΜΠΑΜ» διερευνά ήδη διάφορες καταγγελίες που αφορούν στη σοβαρή υποστελέχωση κλινικών και τμημάτων όπως το Φαρμακείο, σε βλάβες μηχανημάτων ακτινοθεραπείας και ταχείας βιοψίας (!), σε τριτοκοσμικές εικόνες καρκινοπαθών που είναι αναγκασμένοι να αναμένουν καθισμένοι στα σκαλιά μέχρι να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους, σε προμήθεια φορείων ασθενών που δεν χωρούν στα ασανσέρ του νοσοκομείου, σε συμβάσεις πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που ανανεώνονται κάθε μήνα, σε ύπαρξη τρωκτικών και κοριών, στην πτώση ταβανιών στη Μονάδα Ακτινοθεραπείας, καθώς επίσης και σε καθυστερήσεις πληρωμών εργαζομένων στα απογευματινά ιατρεία.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η διοίκηση του νοσοκομείου τοποθετεί πολύχρωμες σημαίες, γλαστράκια με φυτά και φαντεζί ψευδοροφές στο προαύλιο και στην είσοδο του δεκαώροφου κτιριακού συγκροτήματος.

Αξιολόγηση

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αρκετά και σχετίζονται τόσο με τον έλεγχο που ασκείται από τις εκάστοτε Υγειονομικές Περιφέρειες και το υπουργείο Υγείας όσο και με την περιβόητη αξιολόγηση των διοικήσεων που προφανώς τους βρίσκει όλους με βαθμό «Άριστα», ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους!

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση λειτουργίας δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος και, με αφορμή τα όσα καταγγέλλονται στην «ΜΠΑΜ», θα συνεχιστεί το ρεπορτάζ τόσο σε αυτό όσο και σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα κακώς κείμενα που διαδραματίστηκαν και διαδραματίζονται καλυπτόμενα από τη «λαίλαπα» της πανδημίας.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυξημένος ο κίνδυνος να νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι κάτοικοι των περιοχών με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας