15:00 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μπόρις Τζόνσον: Αναβάλλει την χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας στην Βρετανία

Μπόρις Τζόνσον: Αναβάλλει την χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας στην Βρετανία

«Αρνούμαι να εκμηδενίσω τις θυσίες και τις προσπάθειες των πολιτών με μια πρόωρη χαλάρωση των μέτρων», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Αυτή είναι η πρώτη δημόσια ομιλία του Μπόρις Τζόνσον από τότε που διαγνώσθηκε με τον νέο κορωνοϊό, καθώς βρισκόταν σε ανάρρωση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα:

Μπόρις Τζόνσον: Τι του συνέβη με τον κορωνοϊό – ο παράξενος επίλογος

Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει στο γραφείο του τη Δευτέρα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απολογήθηκε για την απουσία του, που ήταν «περισσότερη από όση θα ήθελε και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του που ανέλαβαν τα ηνία όσο έλειπε, αλλά και τον βρετανικό λαό για την υπομονή και το θάρρος του.

«Σας ζητώ να δείξετε λίγη υπομονή»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ανθρώπους που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, εξέφρασε την κατανόησή του για την ανησυχία των επιχειρηματιών.

«Ζητάω να δείξετε λίγη ακόμα υπομονή».

«Αυτή την στιγμή όλα δείχνουν ότι ξεπερνάμε την μεγάλη έξαρση όμως μια πρόωρη χαλάρωση μπορεί να προκαλέσει περισσότερο θάνατο και μια μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Είναι σαν αόρατος ληστής»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συνέκρινε τον ιό με έναν αόρατο ληστή λέγοντας «Αν ο νέος κορωνοϊός είναι σαν ένας αόρατος, βίαιος και απρόσμενος ληστής – που μπορώ εκ πείρας να πω ότι είναι- αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να παλέψουμε μαζί του και να τον κρατήσουμε ακινητοποιημένο στο έδαφος».

«Αυτή είναι η στιγμή που απαιτείται μέγιστη προσοχη»

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι μπορεί Εθνικό Σύστημα υγείας μπορεί να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ισιώσει κάπως την καμπύλη εξάπλωσης του ιού, όμως δεν είναι ακόμα σίγουρο ποια μέτρα της καραντίνας, που επιβλήθηκαν στις 23 Μαρτίου, επιτρέπουν χαλάρωση ή και άρση.

«Θα βγούμε από την καραντίνα όταν θα η Βρετανία θα πληρεί όλα τα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων και των μειωμένων θανάτων και κρουσμάτων», λέει ο πρωθυπουργός, «κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα γίνει».

Μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας ο Μπόρις Τζόνσον ήθελε να δείξει ότι επανήλθε πλήρως στα προεδρικά του καθήκοντα και ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες για την πορεία του κορωνοϊού στη Βρετανία τις επόμενες ημέρες, που κατά το βρετανικό νόμο, που λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάζει την επιβολή των μέτρων κάθε τρεις εβδομάδες, θα είναι στις 7 Μαΐου.

Με πληροφορίες από το bbc.com

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας