21:35 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μπόρις Τζόνσον για το εμβόλιο: Φανταστικό... η προστασία από τα εμβόλια τελικά θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Μπόρις Τζόνσον για το εμβόλιο: Φανταστικό... η προστασία από τα εμβόλια τελικά θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

«Φανταστικό»: Έτσι  σχολίασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον την είδηση της έγκρισης του  εμβολίου  της Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού, προσθέτοντας πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη χώρα από την επόμενη εβδομάδα.

Σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter ο Τζόνσον επεσήμανε ότι «η προστασία από τα εμβόλια τελικά θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να θέσουμε ξανά σε κίνηση την οικονομία».

Επίσης ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σχολιάζοντας το γεγονός δήλωσε πως: «Προφανώς είμαι απολύτως ενθουσιασμένος από τα νέα, πολύ περήφανος που η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα έχει ένα κλινικά εγκεκριμένο εμβόλιο» καθώς όπως νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως «Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση».

Το εμβόλιο σύμφωνα με τα δεδομένα προσφέρει 95% αποτελεσματικότητα και η ανοσοποίηση του πληθυσμού αναμένεται να ξεκινήσει από τις πιο ευάλωτες ομάδες με το Ηνωμένο Βασίλειο να  έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, παραγγελία αρκετή για να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, με δύο δόσεις έκαστος.

Διαβάστε επίσης

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας