Χαμός στο Χονγκ Κονγκ (Ξανά)! Εντείνεται η κρίση

Χαμός στο Χονγκ Κονγκ (Ξανά)! Εντείνεται η κρίση

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, με συνέπεια να ματαιωθούν όλες οι πτήσεις, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις, ενώ η αμερικανική Γερουσία προειδοποίησε να μην υπάρξει βίαιη καταστολή.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κύριο τέρμιναλ του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ. Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των πτήσεων- αφίξεις και αναχωρήσεις- εξαιτίας της έκτασης της διαδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ήταν το 8ο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο το 2018.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της αμερικανικής γερουσίας προειδοποίησε την Κίνα να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν τη βία.

«Οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ υψώνουν γενναία το ανάστημά τους ενάντια στο κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς το Πεκίνο επιχειρεί να παραβιάσει την αυτονομία και την ελευθερία τους. Οποιαδήποτε βίαιη καταστολή θα είναι απολύτως απαράδεκτη…Ο κόσμος παρακολουθεί», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός Μιτς Μακόνελ στο Twitter, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σχόλια