7:36 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Χείμαρρος η Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα: Περιμένουμε τη γέννηση της κόρης μας το καλοκαίρι

Χείμαρρος η Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα: Περιμένουμε τη γέννηση της κόρης μας το καλοκαίρι

Χειμαρρώδης αποκαλυπτική και άμεση η Μέγκαν Μαρκλ στα πλαίσια της συνέντευξής της στην   Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία και αναμεταδόθηκε μέσω πολλών δικτύων. Αποκάλυψε πως δεν είχε ψάξει πληροφορίες για τον Πρίγκιπα Χάρι στο διαδίκτυο πριν παντρευτεί, όπως διέδιδαν οι επικριτές της, ενώ άφησε αιχμές ομηρίας στο παλάτι.

Συγκεκριμένα η Μέγκαν Μαρκλ είπε στη Γουίνφρεϊ: «Μέχρι την ημέρα που έφυγα από το Παλάτι, δεν είχα πρόσβαση στο διαβατήριό μου, το δίπλωμα οδήγησης, ακόμα και τα κλειδιά μου. Δεν είχα καμία βοήθεια από το παλάτι παρόλο που ζήτησα πολλές φορές τη βοήθειά τους. Έφθασα στα όριά μου, κατέρρευσα. Είχα άμεση ανάγκη από ψυχολόγο. Ο Χάρι ζήτησε βοήθεια, για να πάμε σε ψυχολόγο. Ακόμη κι’ αυτό του το αρνήθηκαν. Οι υπεύθυνοι του Παλατιού του είπαν, πως δεν μπορεί να γίνει κάτι, γιατί δεν είναι εργαζόμενη, αλλά μέλος της βασιλικής οικογένειας! Το λέω, γιατί υπάρχουν πολλοί που θέλουν να ζητήσουν βοήθεια και δεν τολμούν. Εγώ τόλμησα και μου την αρνήθηκαν», είπε σχεδόν συγκινημένη η Μέγκαν.

«Δεν υπήρχε άγχος για τη συνάντηση με τη βασίλισσα»

Όταν η οικοδέσποινα της συνέντευξης ρώτησε την Μαρκλ για τη συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, δήλωσε: «Δεν υπήρχε άγχος για τη συνάντηση με τη βασίλισσα», όμως κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για ακόμα μια από τις διασημότητες που είχε γνωρίσει, όταν την ρώτησε ο Χάρι αν ξέρει να υποκλίνεται… «Έκανα πολύ βαθιά υπόκλιση – δεν το θυμάμαι ακριβώς», είπε. «Ήταν υπέροχο και εύκολο και δεν γνώριζα τίποτα για την οικογένεια τότε».

Η Μέγκαν Μαρκλ – δούκισσα του Σάσεξ – διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν την Κέιτ Μίντλετον να έκλαψε με αφορμή το φόρεμα της κόρης της, πριγκίπισσας Σάρλοτ, στο γάμο της Μέγκαν το 2018, ενώ τόνισε πως στην συνέχεια τις έφερε λουλούδια για να την συγχωρήσει.

Ο γάμος σε ιδιωτική τελετή

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε ότι αυτή και ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκαν σε ιδιωτική τελετή, πριν από την επίσημη πριγκιπική, με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ να είναι ο μόνος παρών. «Το πιστοποιητικό γάμου που κρέμεται στο σπίτι μας έχει την ημερομηνία της ιδιωτικής τελετής».

Η εχθρική στάση του βρετανικού Τύπου

Η Μέγκαν παραπονέθηκε πως ο βρετανικός Τύπος την αντιμετώπιζε εχθρικά και την ξεχώριζε σε σχέση με την Κέιτ. «Οτιδήποτε και αν έκανα, τα ίδια πράγματα που έκανε η Κέιτ, εγώ τα έκανα γιατί ήμουν ψωροπερήφανη και ξιπασμένη, όπως έγραφαν. Τα αβοκάντο είχαν γίνει σύμβολο της καταστροφής του περιβάλλοντος… Εντάξει γελάμε, αλλά μέχρι πόσο. Χάιδευα την κοιλιά μου ενώ ήμουν έγκυος; Τι θέλει και το κάνει αυτό; Τρώει το πρωί αβοκάντο. Αμερικανιές στο παλάτι».

Ο νέος πρίγκιπας δεν απολάμβανε κρατικής προστασίας και ασφάλειας

Όταν ακόμα ήταν έγκυος στον Άρτσι της ανακοινώθηκε από το παλάτι ότι ο νέος πρίγκιπας δεν θα είχε κρατική προστασία και ασφάλεια. Για αυτό και αποφασίσαμε να μην πάρει τελικά πριγκιπικό τίτλο, καθώς όσο περισσότερους τίτλους έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια χρειάζεται. Όταν η Όπρα Γουίνφρεϊ ρώτησε γιατί δεν πήρε τον πριγκιπικό τίτλο ο Άρτσι, η Μέγκαν απάντησε πως στο παλάτι έτρεμαν στην ιδέα ενός πρίγκηπα με σκούρο δέρμα. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις της οικογένειας με τον Χάρι, αλλά και με την ίδια στις οποίες της τόνιζαν τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει αυτό στη μοναρχία.

«Όταν άρχισαν τα χτυπήματα κάτω από την μέση με ψευδή δημοσιεύματα στα βρετανικά tabloids, το Παλάτι δεν έκαναν τίποτα για να τα σταματήσει ή να μας στηρίξει», δήλωσε η Μέγκαν. «Η ιστορία με την Κέιτ ήταν η αρχή της δολοφονίας τους χαρακτήρα μου. Τα ψέματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ήταν ανυπόφορο». Η Μέγκαν αποκάλυψε πως αυτή και ο Χάρι περιμένουν την γέννηση της κόρης τους το καλοκαίρι.

Πρίγκιπας Χάρι: «Μπήκα στα παπούτσια της γυναίκας μου»

Ο πρίγκιπας Χάρι πήρε μέρος στη συνέντευξη, επισημαίνοντας με νόημα: «Έπρεπε να μπω στα παπούτσια της γυναίκας μου για να καταλάβω τι σημαίνει ρατσισμός και μπούλινγκ σε μια έγχρωμη δυναμική γυναίκα που έχει άποψη στο παλάτι. Ήμουν απελπισμένος. Έπρεπε να σταματήσω την επανάληψη της ιστορίας. Όταν βρήκα τοίχο, όπου και αν απευθύνθηκα για βοήθεια, τότε πήρα την απόφαση πως έπρεπε κάτι να κάνω για να μην επαναληφθεί η ιστορία της μητέρας μου (Νταϊάνας). Θέλαμε να ξεφύγουμε από τον πόλεμο. Δυστυχώς δεν μας βοήθησε κανείς».

Πριν αποχωρήσουν από το Παλάτι, υπήρξαν τρεις επαφές με την Βασίλισσα και άλλες δύο με τον Κάρολο. Μετά ο Κάρολος σταμάτησε να απαντάει στα τηλεφωνήματα του Χάρι, όπως είπε ο ίδιος και του ζήτησε να του τα γράψει σε ένα γράμμα. «Τότε αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να δω εγώ και μόνον εγώ τι μπορώ να κάνω για την οικογένεια μου. Έτσι πήραμε την απόφαση να φύγουμε από το Παλάτι». Όταν αντιλήφθηκε πως η Μέγκαν είχε αυτοκτονικές τάσεις, ο Χάρι τρόμαξε. «Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν φοβισμένος. Στην αρχή δεν είπα στην οικογένειά μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Ντρεπόμουν. Όχι, ήμουν και εγώ παγιδευμένος και δεν το ήξερα. Δεν το είχα δει. Όλη η οικογένειά μου είναι παγιδευμένη σε ένα σύστημα. Δεν μπορούν να φύγουν».

«Εγκατέλειψα τα πάντα για να ζήσω δίπλα στον Χάρι» 

Η Μέγκαν δήλωσε στην Όπρα πως εγκατέλειψε τα πάντα για να ζήσει με τη βασιλική οικογένεια και πραγματικά ήθελε να τους κάνει υπερήφανους, παρόλο που δεν είχε κανέναν να την διδάξει ή να της δείξει τον τρόπο. «Άφησα την καριέρα μου, την ζωή μου, τους φίλους μου, τα πάντα γιατί τον αγαπώ. Έγραψα επιστολές στην βασιλική οικογένεια και τους λέω πως εγώ εδώ είμαι, αξιοποιήστε με όπως εσείς νομίζετε, αλλά δεν υπήρξε καμία καθοδήγηση. Δεν υπάρχουν σχολεία για το πώς κάθεσαι, πώς μιλάς, πώς σταυρώνεις τα πόδια σου… Δεν ήξερα καν τον βρετανικό ύμνο και κανένας δεν σκέφτηκε να μου πει πέντε πράγματα και για την κοινωνία του παλατιού. Μοναχή μου τα βράδια αναζητούσα στο διαδίκτυο τα πάντα και έκανα μόνη μου πρόβες για να τους κάνω περήφανους».

Δε μας στήριξαν ποτέ

Ο πρίγκιπας Χάρι τόνισε πως η βασιλική οικογένεια έχασε πολλές ευκαιρίες για να στηρίξει και να προστατεύσει την Μέγκαν απέναντι στον κίτρινο Τύπο: «Όταν άρχισαν οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Μέγκαν από τα βρετανικά ταμπλόιντ περισσότεροι από 70 βουλευτές, Συντηρητικοί και Εργατικοί βγήκαν και επώνυμα στήριξαν την σύζυγό μου. Ούτε ένας από την οικογένειά μου έκανε το παραμικρό. Αυτό με πονάει βαθιά, αλλά για να είμαι δίκαιος ξέρω πως τα μέλη της οικογένειάς μου φοβούνται μην μπουν στο στόχαστρο των ταμπλόιντ».

Σε ερώτηση της Όπρα για το πως θα αντιδρούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε όλο αυτό, στην αποχώρηση από την οικογένεια, ο πρίγκιπας Χάρι απάντησε πως «Η μητέρα μου θα ήταν πολύ θυμωμένη με τις εξελίξεις. Σίγουρα θα είχε πάρει το μέρος μας. Νιώθω την παρουσία της σε όλες μου τις κινήσεις. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί με την σύζυγό μου και απαντάμε ενωμένοι στις ερωτήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ήταν για εκείνη που αντιμετώπισε μόνο της όλα αυτά που έζησε. Είχαμε ο ένας τον άλλον»

«Δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψω τις συζητήσεις που έκανα με την οικογΈνειά μου για το θέμα του χρώματος του γιού μου. Εκείνη την εποχή που έγιναν ήμουν σοκαρισμένος. Δεν αισθάνομαι άνετα να το συζητήσω δημόσια. Αλλά η ερώτηση για το τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά τέθηκε αμέσως μετά τον γάμο, πριν ακόμα η Μέγκαν μείνει έγκυος». Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε πως η οικογένεια του σταμάτησε να τους στηρίζει οικονομικά από το πρώτο τετράμηνο του 2020. Οι συμφωνίες με Netflix και Spotify δεν ήταν μέρος του σχεδίου τους αλλά προέκυψαν όταν η οικογένεια έκοψε την χρηματοδότηση. Σήμερα ζουν με την περιουσία που του είχε αφήσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Όταν η Όπρα ρώτησε τον Χάρι και την Μέγκαν αν μετάνιωσαν για κάτι, ο Χάρι απάντησε: «Όχι, είμαι περήφανος για μένα και την Μέγκαν. Καταφέραμε και αποκτήσαμε τον Άρτσι παρ’ όλες τις δυσκολίες. Κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε. Η Μέγκαν απαντά πως έχει μετανιώσει για ένα πράγμα: που τους πίστεψε ότι θα την προστατέψουν.

Ο Χάρι υποστήριξε πως η περσινή χρονιά τους πρόσφερε την ελευθερία τους και τον χρόνο να είναι μαζί και με τον γιο τους: «Το να κάνουμε ποδήλατο μαζί στην παραλία με το γιο μου είναι η μεγαλύτερη ευτυχία». Η Όπρα θύμισε στον Χάρι πως είχε πει ότι η Μέγκαν τον έσωσε από το «σύστημα»: «Χωρίς αμφιβολία, με έκανε να δω ό,τι δεν έβλεπα», απάντησε ο Χάρι για να συμπληρώσει η Μέγκαν: «Ο Χάρι μας έσωσε όλους και εμένα και τον Αρτσι, όταν πήρε την απόφαση να φύγουμε».

Η Όπρα ρώτησε και για τον αδερφό του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την σχέση τους. «Αγαπώ πολύ τον αδερφό μου, τον λατρεύω παρά τις φήμες και τις κακοήθειες για πόλεμο μεταξύ μας. Σήμερα βρισκόμαστε σε απόσταση, αλλά πιστεύω ότι όλα τα γιατρεύει ο χρόνος».

Η Μέγκαν φορούσε το διαμαντένιο μπρασελέ της Νταϊάνας, κατά την διάρκεια της συνέντευξης, τιμώντας την μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Πρίγκιπας Χάρι: Ο πατέρας μου δεν απαντάει στα τηλεφωνήματά μου -Σε διαφορετικά μονοπάτια με τον Γουίλιαμ

Αποκαλυπτικός ήταν και ο πρίγκιπας Χάρι πάντως στις δηλώσεις του στην Οπρα. Οπως είπε, πριν αποχωρήσουν από το Παλάτι, υπήρξαν τρεις επαφές με την Βασίλισσα και άλλες δύο με τον πρίγκιπα Κάρολο. Μετά ο πατέρας του σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματα του, λέγοντάς του να του γράψει ένα γράμμα. «Τότε αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να δω εγώ και μόνον εγώ τι μπορώ να κάνω για την οικογένεια μου» απάντησε, αποφασίζοντας έτσι την οριστική αποχώρηση από το παλάτι.

Ακόμη, ο Χάρι βλέποντας την πίεση και την σκληρή κριτική που δεχόταν η σύζυγός του από τα ΜΜΕ, ανέφερε πως έβλεπε την ιστορία να επαναλαμβάνεται, κάνοντας αναφορά στην μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ακόμη, ο Χάρι είπε μεταξύ άλλων:

«Έπρεπε να μπω στα παπούτσια της γυναίκας μου για να καταλάβω τι σημαίνει ρατσισμός και μπούλινγκ σε μια έγχρωμη δυναμική γυναίκα που έχει άποψη στο παλάτι».
«Όταν βρήκα τοίχο, όπου και αν απευθύνθηκα για βοήθεια, τότε πήρα την απόφαση πως έπρεπε κάτι να κάνω για να μην επαναληφθεί η ιστορία της μητέρας μου. Θέλαμε να πάρουμε μια ανάσα από αυτόν τον συνεχή πόλεμο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε πουθενά βοήθεια».
«Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν φοβισμένος όταν είδα πως σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της.. Στην αρχή δεν είπα στην οικογένειά μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Ντρεπόμουν. Αλλά τους είπε κάποια στιγμή ότι αυτό που ζούμε δεν θα έχει καλό τέλος»
«Δεν φύγαμε λόγω της Μέγκαν. Όχι, ήμουν και εγώ παγιδευμένος και δεν το ήξερα. Δεν το είχα δει. Όλη η οικογένειά μου είναι παγιδευμένη μέσα σε ένα σύστημα. Δεν μπορούν να φύγουν»
«Αγαπώ τον αδερφό μου, όμως πλέον ακολουθούμε διαφορετικά μονοπάτια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

Η ιστορία της πιο πολυσυζητημένης βασιλικής οικογένειας μέσα από το μυθιστόρημα «The Tour»

Παλάτι του Μπάκιγχαμ: Εξετάζονται οι κατηγορίες παρενόχλησης σε βάρος της Μέγκαν Μαρκλ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας