9:13 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

ΧΥΤΑ στην Κερατέα, επανέρχεται το Οβριόκαστρο

ΧΥΤΑ στην Κερατέα, επανέρχεται το Οβριόκαστρο

Οι εργολάβοι και η κρατική γραφειοκρατία ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο! Η ανάδοχος κατασκευαστική κοινοπραξίαία δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει σε μια ενδεχόμενη παράταση του έργου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για το εν εξελίξει θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στην Κερατέα.

Κατατέθηκε πρόταση για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο μισό της αρχικής έκτασης των 540 στρεμμάτων!

Με αυτά και με εκείνα, η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Αττικής συμφώνησε σε 4η παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ, ως τις 28/12/2013 (από 28/6/2012).

Συγκεκριμένα, με το µε αριθ. πρωτ. XVXK.K/2187/242 (αρ.πρωτ.∆ΕΚΕ/672/21-6-2013) έγγραφο της κατασκευαστικής κ/ξίας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.- ΠΡΟΕΤ Α.Ε. –EDRACO A.T.E.», µε το οποίο η ανάδοχος κατασκευαστική κ/ξία δηλώνει ότι είναι διατεθειµένη να συµφωνήσει σε µια ενδεχόµενη παράταση του έργου, προκειµένου να ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για το εν εξελίξει θέµα της διαχείρισης των αστικών απορριµµάτων στην Κερατέα, η κατασκευαστική κ/ξία διατυπώνει ξανά την πρότασή της σχετικά µε τις εργασίες που περιλαµβάνονται στο αντικείµενο της σύµβασής και συγκεκριµένα:

1. περιορισµό του διατιθέµενου χώρου των 540 στρεµ. στην θέση Βραγόνι, σχεδόν κατά το ήµισυ αφού παρέλκει η κατασκευή του 2ου κυττάρου ως εκ της καταργήσεως πλέον των ΧΥΤΑ,

2. την κατασκευή του Κυττάρου Α που καλύπτει τις ανάγκες της δυναµικότητας του νέου απαραίτητου ΧΥΤΥ που περιλαµβάνεται στην κατασκευή Ολοκληρωµένης Εγκατάστασης ∆ιαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.∆.Α.) Κερατέας, καθώς και

3. την κατασκευή της οδού πρόσβασης µήκους περίπου 2,5χιλ. που συνδέει τις Φοβόλες µε τον εγκεκριµένο και αδειοδοτηµένο χώρο στη θέση Βραγόνι.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας