5:35 Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

«CSI» στα Μάλια: Βρετανοί αστυνομικοί ερευνούν το πηγάδι όπου βρέθηκε ο σκελετός του 20χρονου Στίβεν

«CSI» στα Μάλια: Βρετανοί αστυνομικοί ερευνούν το πηγάδι όπου βρέθηκε ο σκελετός του 20χρονου Στίβεν

Εξονυχιστικές έρευνες στην περιοχή όπου -πριν από ένα μήνα- βρέθηκε ο σκελετός του 20χρονου Στίβεν Κουκ, μέσα σε πηγάδι, στα Μάλια, πραγματοποιούν από το πρωί του Σαββάτου Βρετανοί αστυνομικοί.

Έχοντας στη διάθεσή τους ειδικό εξοπλισμό, οι Βρετανοί αστυνομικοί ερευνούν τους χώρους τόσο στο οίκημα όπου βρίσκεται το πηγάδι, όσο και στους εξωτερικούς χώρους, συλλέγοντας στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο σκελετός βρέθηκε στις 16 Φεβρουαρίου από άτομα που πήγαν να καθαρίσουν στο πηγάδι, ενώ δίπλα του βρέθηκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή. Μετά από αναλύσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον 20χρονο Στίβεν, ο οποίος είχε εξαφανισθεί την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων, την 1η Σεπτεμβρίου 2005.

Στο πλαίσιο των ερευνών, στις 9 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ τις ανακριτικές και τις αστυνομικές αρχές όπου είχαν συζητηθεί όλα εκείνα τα στοιχεία διερεύνησης της υπόθεσης και οι επόμενες κινήσεις τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο επί 11 χρόνια αγνοούμενος Στίβεν σκοτώθηκε από ατύχημα ή αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας