7:41 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Μαρινόπουλος: Ο πτωχευμένος που δεν θέλει να αποκαλύψει την περιουσία του και η δικαστής που "ξέρει μόνο από ψώνια"

Μαρινόπουλος: Ο πτωχευμένος που δεν θέλει να αποκαλύψει την περιουσία του και η δικαστής που "ξέρει μόνο από ψώνια"

Γράφει ο “παραδικαστικός” 

Οι ιστορίες “ελληνικής τρέλας” συνεχίζονται στην υπόθεση Μαρινόπουλου. Έγκυρες “πηγές” μου ανέφεραν ότι ο άνθρωπος ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το super deal -με τις κυβερνητικές ευλογίες βεβαίως, βεβαίως- ο Δημήτρης Μαρινόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για το ενδεχόμενο το δικαστήριο να διατάξει την αποκάλυψη των περιουσιακών στοιχείων και των καταθέσεων της οικογένειας. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν “ο βρεγμένος να φοβάται την βροχή”.

Τι θέλω να πω; Ότι σύμφωνα με την λογική ο κάθε πτωχευμένος δεν θα είχε πρόβλημα να εμφανίσει στο δικαστήριο την περιουσιακή του κατάσταση. Ούτως η άλλως πτωχευμένος είναι! 

Για ποιον λόγο λοιπόν ο Δημήτρης Μαρινόπουλος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και της εταιρείας προσέφυγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση του Ειρηνοδικείου που τους ανάγκασε στην επίπονη διαδικασία της ορκοδοσίας;

Και πως είναι δυνατόν η συγκεκριμένη υπόθεση, η προσφυγή, να εκδικάζεται από μια δικαστή η οποία -όπως διαπίστωσα- το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η ημέρα συνταξιοδότησής της αλλά και να… πάει για καφέ!

Σας μεταφέρω ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις της ειρηνοδίκη στα στοιχεία που συνεισέφεραν οι δικηγόροι κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας: “Που να τα ξέρω εγώ όλα αυτά για τον Μαρινόπουλο; Εγώ Μαρινόπουλο πήγαινα μόνο για ψώνια” και “τι σας φταίω; Σε τρία χρόνια συνταξιοδοτούμαι. Αφήστε με να πάω για καφέ…”. 

Για την ιστορία και μόνο αναφέρω ότι το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση της απόφασης μέχρι και τα μέσα Ιουνίου. 

Μέχρι τότε, όμως οι πληροφορίες μου λένε ότι στην περίπτωση του μεγαλύτερου σκανδάλου των τελευταίων ετών θα έχουν αποκαλυφθεί σημεία και τέρατα τα οποία πιθανότατα θα έχουν ποινική υπόσταση και ενδεχομένως θα απασχολήσουν υπηρεσίες ξένων χωρών. 

Τουτέστιν η “όποια κάλυψη” έχει δοθεί ως υπόσχεση από μέρους υψηλά ιστάμενων προσώπων ακόμη και στην περίπτωση τραπεζικών στελεχών (Alpha Bank) που εμπλέκονται ίσως πέσει στο κενό… Τι ίσως; Με βεβαιότητα θα πέσει στο κενό. Εδώ θα είμαστε!

 

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας