4:31 Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Δέκα χρόνια φυλάκισης στην Γερμανίδα «νύφη του ΙΚΙΛ»

Δέκα χρόνια φυλάκισης στην Γερμανίδα «νύφη του ΙΚΙΛ»

Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε δικαστήριο του Μονάχου στην 30χρονη Γερμανίδα «νύφη του ΙΚΙΛ».

Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχη επειδή άφησε 5χρονη αποκαλούμενη «σκλάβα» των Γιαζιντιτών να πεθάνει εξαιτίας της δίψας στον ήλιο.

Η Τζένιφερ Β. όπως την αποκαλούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς δεν δίνεται το επώνυμό της στην δημοσιότητα, ασπάστηκε το Ισλάμ το 2013 και με τον σύζυγό της έγιναν μέλη του  ισλαμικού κράτους στο Ιράκ.

Οι δύο τους αγόρασαν μία γυναίκα και ένα κορίτσι από την διωκόμενη φυλή των Γιαζιντιτών (θρησκευτική μειονότητα των Γιαζιντιτών (Γιεζίντι) της περιοχής Σιντζάρ του Ιράκ, βορειοδυτικά της Μοσούλης, οι οποίοι απειλούνται με εξολόθρευση από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους),  ως σκλάβες για να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού.

Όταν το κοριτσάκι αρρώστησε και λέρωσε το στρώμα της, ο σύζυγος της κατηγορούμενης την έδεσε με αλυσίδες έξω, ως τιμωρία, κι άφησε το παιδί να πεθάνει από τη δίψα στον καύσωνα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της δίκης. Η κατηγορούμενη, πρόσθεσαν, επέτρεψε στον άνδρα της να το κάνει και δεν έκανε τίποτα για να σώσει το κορίτσι.

Η καταδίκη της από το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου, θεωρείται ότι είναι σημαντική, καθώς είναι μία από τις πρώτες σε όλον τον κόσμο που σχετίζονται με τη δίωξη των Γιαζίντι από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο δράστης θα δικαστεί στα τέλη Νοεμβρίου για την ίδια υπόθεση στην Φρανκφούρτη

Διαβάστε ακόμη 

Ν. Δένδιας από Ρώμη: Το «Ισλαμικό κράτος» συνεχίζει να διατηρεί δίκτυα χρηματοδότησης σε χώρες της περιοχής

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τους πυροτεχνουργούς της HALO Trust

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας