14:58 Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Διαπίστωση Ευρωβουλής: "Σκληρά τα μέτρα στην Κύπρο"

Διαπίστωση Ευρωβουλής: "Σκληρά τα μέτρα στην Κύπρο"

Μια θέση που κανείς δεν περίμενε, εξέφρασε ένας εκ των εισηγητών της έκθεσης, που ετοιμάζει η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ σχετικά με τα μέτρα που επιβλήθηκαν προς την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος, ανέφερε: «Εξαιρετικά σκληρά μέτρα επιβλήθηκαν ως όρος προς την Κύπρο προκειμένου να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη», ενώ επισήμανε πως σήμερα θα βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα, «τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασισθεί και για τις επιπτώσεις που είχαν επί της οικονομίας και της κοινωνίας των κυπρίων πολιτών».

Ανάλογες θέσεις διατύπωσε στον «Φιλελεύθερο» και ο έτερος εισηγητής της Ευρωβουλής Ότμαρ Κάρας, ο οποίος υποδεικνύει πως «το πρόβλημα είναι ότι η τρόικα και κάποια άλλα εργαλεία αποτελούν προσωρινές λύσεις και δεν βασίζονται στο κοινοτικό δίκαιο».

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «αυτά είναι διακυβερνητικά όργανα και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να πει ξεκάθαρα: Καμιά ευρωπαϊκή απόφαση χωρίς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» καθιστώντας σαφές ότι το Σώμα διεκδικεί ρόλο στη λήψη αποφάσεων και προσδοκά ότι οι Ευρωπαίοι συντελεστές της τρόικας, θα λογοδοτούν ενώπιον των εκλεγμένων αντιπροσώπων της κοινωνίας των Ευρωπαίων πολιτών».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας