14:21 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για το «άνοιγμα» του ασφαλιστικού – Αλλαγές στον «χάρτη» των επιδομάτων

Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για το «άνοιγμα» του ασφαλιστικού – Αλλαγές στον «χάρτη» των επιδομάτων

«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας το έγγραφο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ διευκρίνισε ότι «αυτό που γίνεται τώρα, είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και της λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι εκκρεμούν ακόμη οι εκδόσεις αποφάσεων και εγκυκλίων, οι οποίες «αποτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο».

Σε ερώτηση για τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «όπου υπάρχουν επικαλύψεις επιδομάτων με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν αυτά τα επιδόματα».

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα τα αναπηρικά και τα οικογενειακά.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο περικοπής του επιδόματος θέρμανσης, σημειώνοντας ότι το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του 2017.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας