22:37 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Διεκδικεί (για δεύτερη χρονιά) το Νόμπελ Εκπαιδευτικών η Αγγελική Παππά!

Διεκδικεί (για δεύτερη χρονιά) το Νόμπελ Εκπαιδευτικών η Αγγελική Παππά!

Για δεύτερη χρονιά στη κορυφή του Global Teacher Prize βρίσκεται η Αγγελική Παππά!

Η εκπαιδευτικός της χρονιάς όπως την αποκαλούν, ειδικεύεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Φέτος για δεύτερη χρονιά διεκδικεί μια τεράστια διάκριση για το έργο της αλλά και την Ελλάδα όσον αφορά την δυσλεξία.

Η καθηγήτρια τίμησε πάλι πέρσι την χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς ήταν μια από τους 50 εκπαιδευτικούς από 148 χώρες που διεκδίκησε το «Νόμπελ Διδασκαλίας» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται το Global Teacher Prize.

Δείτε τι μοιράστηκε η Αγγελική με τους διαδικτυακούς της φίλους:
“Χρόνια πριν, όταν βρέθηκα δίπλα στους μαθητές μου για πρώτη φορά, πήρα τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής μου. Να ζήσω μέσα στην μεγάλη πρόκληση της Αγάπης. Να προσπαθήσω να γίνω ένας γλυκός καρπός αρετής και γνώσης, και να με προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλους, γιατί εάν απέρριπτα έστω και έναν, θα απέρριπτα τον εαυτό μου. Στη χαρά αυτής της προσφοράς, ανακάλυψα το νόημά της ζωής. Τολμώ να πω, την ίδια την Ευδαιμονία του Αριστοτέλη. Και, ναι, το να αγαπάς σε καθιστά ευάλωτο σε αυτούς που δεν ζουν στην Αγάπη, οι οποίοι μπορεί να σε υποτιμήσουν ή ακόμα και να σε γελοιοποιήσουν.

1

Γιατί η Αγάπη είναι υπομονετική, υπεύθυνη, ειρηνική, είναι συναίσθημα που λάμπει, είναι γάργαρο γέλιο, είναι ζεστή αγκαλιά, είναι όλες οι θρησκείες μαζί, όλα τα χρώματα μαζί, όλες οι σημαίες μαζί, είναι αδιάκοπη δράση, είναι πιστή, είναι τόλμη, είναι αλήθεια, είναι Φως, είναι όλα όσα κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να ζήσουν, ούτε να δεχτούν ακόμα. Αλλά αυτό το ευάλωτο μου μέσα στην Αγάπη, είναι το πιο τίμιο, το πιο ειλικρινές και αληθινό πράγμα που έχω να δώσω στους ανθρώπους. Ζώντας μέσα στην αγάπη, έχω δεχθεί πολλά εμπόδια αλλά και θαύματα και κορυφαίες εμπειρίες που έχουν κάνει τη ζωή μου μαγική.

Ένα από αυτά, το ξημέρωσε η σημερινή μέρα. Σήμερα, στην Παγκόσμιά Ημέρα Αγάπης, όλοι στο ‘i love dyslexia’ που αγωνιζόμαστε στο όνομα της Παιδείας Αγάπης, αγγίζουμε τα πιο ψηλά αστέρια του Global Teacher Prize για δεύτερη φορά! Πόση ευγνωμοσύνη νιώθω βλέποντας τη Σημαία Της Ελλάδας ψηλά στην Παγκόσμια Παιδεία για άλλη μια φορά, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Ελλάδα, δε φοβάμαι να σε Αγαπώ! Γιατί μόνο όταν επιλεγείς την ώριμη αγάπη, παύεις να βρίσκεσαι στο έλεος ανελέγκτων δυνάμεων, και γίνεσαι εσύ ο ίδιος, η πιο πανίσχυρη δύναμή του κόσμου. ΕΛΛΑΔΑ, ΝΙΩΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. #ilovedyslexia #3DlexiaCosmos #teachersmatter”

Ποια είναι η Αγγελική Παππά:

Η Αγγελική Παππά είναι καθηγήτρια Αγγλικών/Ειδική Παιδαγωγός με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές στην ομαλή ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην τυπική τάξη του σχολείου. Είναι Ιδρύτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του “i love dyslexia” (ILD), του πρώτου και μοναδικού διεθνώς απόλυτα εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού ολιστικής εκμάθησης Αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες και Πρόεδρος του 3DlexiaCosmos NPO. Παράλληλα, είναι ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών σε projects της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Folkuniversitetet στην Ουψάλα και τα τελευταία οκτώ έτη εκπαιδεύει σε εθελοντικό επίπεδο εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, έχει εκπαιδεύσει σε εθελοντικό επίπεδο τους σχολικούς συμβούλους Αγγλικής γλώσσας στο Υπουργείο Παιδείας και παρέχει εθελοντικό έργο σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η Αγγελική Παππά συμμετέχει ως κεντρική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις Tedx, σε διεθνή συνέδρια όπως στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Εφηβική Ιατρική και την Παιδοψυχολογία, όπου παρουσίασε την καινοτόμα μέθοδο του ILD λαμβάνοντας βεβαίωση αναγνώρισης, και σε εκδηλώσεις, όπως αυτή του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων-HAPSc με τίτλο “Educating for Peace” κατά τη διάρκεια της “Geneva Peace Week” στο Palais de Nations-ΟΗΕ.

Επιπλέον, έχει συγγράψει ακαδημαϊκά εγχειρίδια στο πεδίο της διδασκαλίας των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα και τη δυσλεξία, ενώ σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο έχει διδάξει το μάθημα “Διαφοροποιημένη Διδασκαλία” στο Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής. Ακόμη, έχει επιτελέσει Διευθύντρια Ειδικής Αγωγής (SENCO) και Σύμβουλος Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες σε ελληνικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ενώ έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς (Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολικοί Σύμβουλοι κ.α.).

Το έργο της έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, η οποία έθεσε το “i love dyslexia” υποψήφιο για το UNESCO-Hamdan Prize 2015, τον 3ο Διαγωνισμό ‘H Ελλάδα Καινοτομεί!’ (το ILD στους 10 καινοτόμους οργανισμούς της Ελλάδας, μοναδικό στον τομέα της παιδείας) και έχει λάβει πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις, όπως από την κ.Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην Υπουργό Παιδείας και Πρόεδρο της Επιτροπής των Education Business Awards 2016, καθώς και από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε), του οποίου ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος.

Επιπροσθέτως, είναι μέλος του Rotary Club, καθώς και πολλών εκπαιδευτικών οργανώσεων. Η Αγγελική Παππά διακρίθηκε στους 50 κορυφαίους δασκάλους στον κόσμο στο Global Teacher Prize 2016 και είναι Πρέσβειρα Παιδείας της Ελλάδος για το Ίδρυμα Varkey, κατέχοντας τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα των Varkey Teacher Ambassadors για θέματα εγγραμματισμού σε συνεργασία με τον Dr. Reimers, Harvard University-Graduate School of Education. Τέλος, έχει αναπτύξει πλούσια εθελοντική δράση όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του μηνύματος της επιτακτικής ανάγκης πρόσβασης όλων στην εκπαίδευση, υποστηρίζοντας το κίνημα #NoLostGeneration και την έκκληση #WithRefugees μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων και της πρωτοβουλίας δημιουργίας ψηφιακών τάξεων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Διαβάστε επίσης:

Μια Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου δασκάλου στον κόσμο

Τα λαμπερά γενέθλια της εκπαιδευτικού της χρονιάς!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας