Δικαίωση του eReportaz: Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας ζητάει σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για το Μάτι

Δικαίωση του eReportaz: Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας ζητάει σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για το Μάτι

Πρώτοι στο Ereportaz το είχαμε βγάλει για την τραγωδία στο Μάτι 29 Ιουλίου 2019

Εφέτης-ανακριτής για να ξεμπλοκάρει η έρευνα για το Μάτι

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών προχωρά στην κίνηση αυτή για το Μάτι λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΣΤΙς 11 Σεπτεβρίου

Μάτι: Προς ειδικό εφέτη ανακριτή η έρευνα για την τραγωδία

Δεκατέσσερις μήνες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ιωάννης Μωραϊτάκης ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση.

Η συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαιώνει πλήρως το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» η οποία, τον περασμένο Ιούλιο, αποκάλυψε ότι η εισαγγελική Αρχή ήθελε πάση θυσία να «ξεμπλοκάρει» η μάλλον τελματωμένη ανάκριση η οποία πραγματοποιείται από τον 6ο τακτικό ανακριτή. Παράλληλα με αυτήν την κίνηση θέλει να δώσει ένα μήνυμα ότι υποθέσεις μείζονος σημασίας με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον διερευνώνται σε ανώτερο επίπεδο.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα έγραφε ότι το θέμα αναμενόταν να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ αυτής της λύσης είναι και ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Ο κ. Μωραϊτάκης στο έγγραφο του προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου του Εφετείου Αθηνών, Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο αναφέρει ότι επιβάλλεται η κύρια ανάκριση να διενεργηθεί από ειδικό εφέτη ανακριτή και επίκουρο λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τον Μάρτιο του 2019, η δικογραφία της υπόθεσης ανατέθηκε στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθηνών. Η ανάκριση ωστόσο από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Σχόλια