7:20 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Δίκη Λιγνάδη: Βίαιη προσαγωγή του 3ου φερόμενου θύματος βιασμού ΔΜ διέταξε το δικαστήριο

Δίκη Λιγνάδη: Βίαιη προσαγωγή του 3ου φερόμενου θύματος βιασμού ΔΜ διέταξε το δικαστήριο

Βίαιη προσαγωγή του 3ου φερόμενου θύματος βιασμού ΜΔ διέταξε το δικαστήριο. Τι είχε αποκαλύψει το dikastikorportaz για την μήνυση του.

Εντολή για βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντα βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο οποίος δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει και δεν εντοπίστηκε ούτε από τον συνήγορο του αλλά ούτε και από την Έδρα που προσπάθησε να τον βρει. Το αίτημα για βίαιη προσαγωγή τού μάρτυρα έγινε από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, το οποίο έγινε δεκτό από τους δικαστές οι οποίοι θέλουν να καταθέσει ενώπιον τους όσα έχει ισχυριστεί στις ανακριτικές Αρχές το φερόμενο θύμα περί βιασμού του το 2018 οπότε ήταν ενήλικος.

Στη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν μάρτυρες προτεινόμενοι από τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς δεν μπόρεσε να καταθέσει το τέταρτο φερόμενο θύμα βιασμού, σε χρόνο που ήταν ανήλικος, λόγω συμπτωμάτων covid-19 που εμφάνισε. Ο μάρτυρας προσκόμισε αρνητικό τεστ, ωστόσο για λόγους προστασίας τής δημόσιας υγείας όλες οι πλευρές συμφώνησαν να μην ξεκινήσει σήμερα η κατάθεση του και να προχωρήσει η διαδικασία στις καταθέσεις προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε η πρώην σύζυγος του αδελφού τού άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, η οποία δήλωσε απόλυτα βέβαιη πως ο ηθοποιός είναι θύμα σκευωρίας που εξυφάνθηκε και υποκινήθηκε από πρόσωπα στον χώρο της Αριστεράς. «Ξεκίνησε από τον χώρο του θεάτρου και του Εθνικού για να μην είναι ο Δημήτρης στη διεύθυνση και αυτό το εκμεταλλεύτηκε συγκεκριμένος χώρος που το οργάνωσε» είπε η μάρτυρας η οποία εκτίμησε πως η αρμόδια υπουργός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο “επικίνδυνο άνθρωπο” φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί από την υπόθεση.

Η γυναίκα, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής είπε ότι ο Δ. Λιγνάδης ως καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε «έντονη προσωπικότητα και ήθελε να δώσει έμφαση στον αρχαίο πολιτισμό και την Ελλάδα». Αυτό, κατά την μάρτυρα, δεν αρέσει σε κάποιους στον αριστερό χώρο που «είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα».

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως και οι δικαστές και οι εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση των καταγγελλόμενων βιασμών, ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο, η μάρτυρας διευκρίνισε πως δεν είπε για το δικαστήριο και τις δικαστικές αρχές αλλά για το κίνητρο της υπόθεσης το οποίο αφορά τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Ανέφερε επίσης πως κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της δίκης είδε στο δικαστήριο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης είπε πως το γεγονός των κοινών δικηγόρων των μηνυτών ενισχύει την εκτίμησή της περί σκευωρίας από τον χώρο της Αριστεράς. Στη θέση της αυτή, της απάντησε μία εκ των συνηγόρων των φερόμενων θυμάτων λέγοντας «θα εκπλαγείτε εάν δείτε ποια είναι η ιδεολογία μου», με την πρόεδρο να έχει ήδη παρέμβει λέγοντας πως δεν αφορούν τα πραγματικά περιστατικά όσα ανέφερε η μάρτυρας περί των δικηγόρων.

Τι είχε αποκαλύψει το dikastikoreportaz

Η μήνυση-σοκ του ΔΜ για Λιγνάδη: “Είχε στον υπολογιστή του αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και έναν μεσήλικα. Με ζάλισε και με βίασε”

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα μήνυση που κατατέθηκε, την 1η Μαρτίου, σε βάρος του ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη από ενήλικα άνδρα ο οποίος καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά στο σπίτι του ηθοποιού, τον Νοέμβριο του 2018. Πέραν των όποιων, πραγματικά συγκλονιστικών περιγραφών, καταγράφει ο μηνυτής στο δικόγραφό του εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο ισχυρισμός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης του έδειξε στον φορητό υπολογιστή που είχε «πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή, του οποίου δεν φαινόταν το πρόσωπο και οι οποίες περιλάμβαναν στοματική και πρωκτική διείσδυση»!

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση. Η αναφορά, όμως, σχετικά με την φερόμενη ύπαρξη πορνογραφικού υλικού (με πρωταγωνιστές ανήλικους και μεσήλικα) σε υπολογιστή του σκηνοθέτη προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές………………………………………………..

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι πρώτες δηλώσεις του μοντέλου Ελένης Πολυχρονοπούλου μετά την αποφυλάκιση της

Η συγκλονιστική συνέντευξη του τρίτου ανθρώπου που μήνυσε τον Δ. Λιγνάδη: «Με υπνώτισε και με βίασε. Είχε παιδική πορνογραφία στον υπολογιστή του»(βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας