3:18 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Δίκη Πισπιρίγκου: Η παιδίατρος του Καραμανδάνειου απαντά στην επίθεση του Α. Κούγια - "Δεν φοβάμαι κάτι. Είναι αυτό που είπα, ότι το παιδί δεν είχε νόσο"

Δίκη Πισπιρίγκου: Η παιδίατρος του Καραμανδάνειου απαντά στην επίθεση του Α. Κούγια - "Δεν φοβάμαι κάτι. Είναι αυτό που είπα, ότι το παιδί δεν είχε νόσο"

Η παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομειο, η οποία κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, σπάει τη σιωπή της πρώτη φορά και απαντά στο T-live και στον Ιάσονα Τσόλη στην επίθεση που δέχθηκε από τον Α. Κουγιά.

«Δεν φοβάμαι κάτι. Είναι αυτό που είπα, ότι το παιδί δεν είχε νόσο. Το είπα από την πρώτη στιγμή. Τεκμηριωμένα δεν είχε.

Ό,τι κατέθεσα έγιναν μπροστά σε όλους τους συναδέλφους μου. Δεν ήταν τίποτα που να το έζησα μόνη μου, γι’ αυτό και δεν μπορώ να πω ψέματα. Γι’ αυτό και εκνευρίστηκα όταν ο κύριος συνήγορος μου είπε ότι τον γεμίζω ψέματα, ότι λέω ψέματα. Όχι! Μπροστά σε όλους τους συναδέλφους! Ό,τι κατατέθηκε, ήταν μπροστά σε όλους, σε ομάδα γιατρών, νοσηλευτών, ειδικευομένων… Δεν τα έζησα μόνο εγώ, προσωπικά!» δήλωσε αποκλειστικά.

Η Κατερίνα Τριάντου είναι ειδικευμένη παιδιάτρος, με καριέρα 30 χρόνων. Ήταν η γιατρός που εξέτασε την άτυχη Τζωρτζίνα την επόμενη της εισαγωγής της στο Καραμανδάνειο, βρίσκοντάς την απόλυτα υγιή.

«Όταν με ενημέρωσαν ότι μπήκε η Τζωρτζίνα, μου είπαν ότι είναι το αδελφάκι του παιδιού που είχε διακομιστεί νεκρό πριν 15 ημέρες. Το παιδί ήταν συνδεδεμένο με μόνιτορ που κατέγραφε σφίξεις, οξυγόνο, αναπνοή, παλμούς, τα πάντα όσα είναι αυτά που μας κάνουν να ζούμε. Το παιδί έκανε καρδιογράφημα την επόμενη ημέρα και ήταν απόλυτο φυσιολογικό» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πριν από λίγες ημέρες.

Η απάντηση στον Αλέξη Κούγια

Βροχή ερωτήσεων δέχτηκε η μάρτυρας από το συνήγορο της κατηγορούμενης Αλέξη Κούγια. Μιλώντας αποκλειστικά στο T-live η παιδίατρος δίνει τη δική της απάντηση στα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας μέσα στη δικαστική αίθουσα, ότι παράτησε το παιδί που νοσηλευόταν για να κάνει… διακοπές.

«Το Καραμανδάνειο έβλεπε 13.000 περιστατικά τον χρόνο, στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής μόνο, εκ των οποίων τα 4.000 – 4.500 νοσηλεύονταν. Είναι ένα νοσοκομείο που το αγαπάει ο κόσμος. Είναι ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα. Και γιατρούς, πια, που είναι 30 χρόνια γιατροί. Ό,τι και να μην ξέρεις, η εμπειρία σου και μόνο… Είναι σημαντικό αυτό. Είναι αυτό που είπα: Έχω μάθει πια από την πόρτα, να βλέπω αν ένα παιδί… ποιο είναι το πρόβλημα του παιδιού.

Γιατί αλλιώς, αν δεν το έχω μάθει, το έχω χάσει. Δεν μπορούμε να μιλάμε έτσι. Ότι τ’ αφήνουμε έτσι, ερήμην. Όλο το 24ωρο το Καραμανδάνειο, η Παιδιατρική του Καραμανδανείου, έχει ειδικευμένο γιατρό. Δεν είναι ερήμην τα παιδιά. Ούτε εγώ μπορώ να είμαι 24 ώρες το 24ωρο, όλον τον χρόνο εκεί.» απάντησε η παιδίατρος στο T-live.

Δες όλο το ρεπορτάζ στο βίντεο:

πηγή: T-live.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δίκη Πισπιρίγκου Live – Νοσηλεύτρια: Το παιδί στην ανακοπή δεν φορούσε το οξυγόνο του – Η μητέρα ήλθε περπατώντας κανονικά

Πάτρα – Πέτρος Κουσουλός : Πρόταση – Κόλαφος του Εισαγγελέα που υιοθετεί το κατηγορητήριο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας