15:14 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

ΔΝΤ: Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση

ΔΝΤ: Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση

Το αποτέλεσμα της σημερινής τρίτης και ατελέσφορης ψηφοφορίας για προεδρική εκλογή, έχει ξεπεράσει τα όρια των συνόρων της χώρας, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από πλευράς ΔΝΤ, όσο και από τη γερμανική κυβέρνηση.

Έτσι, μετά την 25η Ιανουαρίου, με την εκλογή νέας κυβέρνησης, παραπέμπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος που υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο διακανονισμό, θα συνεχιστούν μόλις αναλάβει μια νέα κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», επισημαίνεται σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης».

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε μήνυμα προς τη χώρα μας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Η όποια νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει τις υποχρεώσεις της προηγούμενης».

Τέλος, δήλωση προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκανε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που ακολούθησε την τρίτη -και- αποτυχημένη απόπειρα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους ξένους ανταποκριτές, χαρακτήρισε εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι η αντιπολίτευση «πρόσθεσε τις ψήφους της με αυτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, τη στιγμή που οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν επιθυμούσαν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών».

«Έτσι, τώρα κατευθυνόμαστε σε εκλογές και είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και οι δυνάμεις εκείνες, που τάσσονται υπέρ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε αυτή τη χώρα, θα επικρατήσουν. Είμαι πολύ αισιόδοξος γι’ αυτό και αυτή είναι η μόνη διέξοδος», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας