21:13 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: «Φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους εδώ να κάνουμε δίκη»

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: «Φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους εδώ να κάνουμε δίκη»

Σύσσωμη η οικογένεια του θύματος υποστήριξε πως δεν πιστεύει ότι η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε για να της κλέψει την τσάντα ο κατηγορούμενος, αλλά εκτιμούν ότι υπήρχε άλλος λόγος και ζητούν να ανοίξει νέα έρευνα.

«Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!» ξέσπασε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη. Σε υψηλούς τόνους υποστήριξε ότι η κόρη του δολοφονήθηκε επειδή έχει στα χέρια της υποθέσεις της λίστας Λανγκαρντ, ζητώντας από το δικαστήριο να ερευνήσει αυτήν την εκδοχή. «Γιατί φωνάζετε;» είπε ο πρόεδρος της έδρας με τον μάρτυρα να απαντά: «Σκότωσαν το παιδί μου! Αυτή είναι η δουλειά σας!».

Η κατάθεση της μητέρας
Νωρίτερα, η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη, η οποία είπε στο δικαστήριο: «Ξέρω ότι ήρθαν οι αστυνομικοί σπίτι και μου είπαν το συμβάν. Μου είπαν ότι σκότωσαν το παιδί μου με 14 μαχαιριές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Το παιδί μου μέχρι τις 16.30 ήταν καλά και στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι στο τάφο του καλύτερου της φίλου που είχε χαθεί λίγο καιρό νωρίτερα. Της έλεγα να μη πηγαίνει συχνά για ψυχολογικούς λόγους».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ήταν φοβισμένη η κόρη της το τελευταίο διάστημα και ήθελε να φύγει από το τμήμα ελέγχου τις εφορίας. «Είχε κάνει κάποια αίτηση για να έρθει πιο κοντά στο σπίτι. Είχε αρκετή δουλειά και την είχαν φορτώσει με όγκο υποθέσεων. Η αίτηση έγινε δεκτή, αλλά τελικά δεν άλλαξε τομέα επειδή οι συνάδελφοι της ήταν καλοί. Βέβαια κάποια στιγμή μου είχε πει ότι είχε δεχθεί απειλές ο προϊστάμενος της».

Κλείνοντας την κατάθεση της η μητέρα του θύματος ξεκαθάρισε: «Δεν πιστεύω πως έγινε για να της πάρει τα πέντε ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;».

«Δεν ήταν ληστεία, θέλω να συνεχιστούν οι έρευνες»

Ακολούθησε η κατάθεση της αδελφή της, η οποία περιέγραψε τη Δώρα Ζέμπερη ως ένα ήσυχο κορίτσι, εργατικό. «Είχα δει τη συμπεριφορά της αδελφής μου να έχει αλλάξει. Ήταν ανήσυχη. Δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Την έβλεπα φοβισμένη. Πιστεύω ήταν κάτι με τη δουλειά της» είπε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο δράστης «ήθελε να τη σκοτώσει οπωσδήποτε, της έκανε τόσες μαχαιριές, φαίνεται να την παρακολουθούσε, δεν πιστεύω ότι ήταν ληστεία, πιστεύω ότι είχε να κάνει με τη δουλειά της και θα ήθελα να συνεχιστούν οι έρευνες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του αδελφού της, που εργαζόταν μαζί της στην εφορία. Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο δράστης θα μπορούσε εύκολα να την παρακολουθήσει γιατί το σπίτι του ήταν απέναντι από τη στάση του λεωφορείου που πήγαινε στη δουλειά της η Δώρα. «Εγώ αυτό δεν το βλέπω ληστεία, το βλέπω δολοφονία. Τη χτύπησε πισώπλατα ενώ έφευγε. Αυτό πως το βλέπετε; Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος, βρέθηκε 100 μέτρα παρακάτω. Μόνος του τι έκανε, αλλά δε νομίζω ότι το έκανε για 25 ευρώ. Η εμφάνιση της Δώρας δεν προϊδεάζει για πολλά χρήματα. Μέσα στο νεκροταφείο υπήρχαν πιο εύκολοι στόχοι, όπως γιαγιάδες που μπορεί να έχουν ένα χρυσαφικό ή μια σύνταξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

WWW.DIKASTIKOREPORTAZ.GR

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας