Δραγασάκης: Κάναμε παγκόσμια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε κεφάλαια από τρίτες χώρες, αλλά δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα

Δραγασάκης: Κάναμε παγκόσμια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε κεφάλαια από τρίτες χώρες, αλλά δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα

Ότι οι ελληνικές καταθέσεις κινδύνευσαν από κούρεμα, αποκάλυψε ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αν και με την επιβολή των capital controls υπήρξαν σοβαρές οικονομικές συνέπειες, τουλάχιστον αποτράπηκε το κούρεμα καταθέσεων καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, το σχέδιο ήταν να επαναληφθεί μια «Κύπρος».

Σε συνέντευξή του στο euro2day.gr ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφέρεται και στη διαπραγματευτική πολιτική που αυτή ακολουθήθηκε τους τελευταίους μήνες, και σχολίασε σχετικά: «Κάναμε μια παγκόσμια προσπάθεια για να δούμε αν μπορεί να συγκεντρωθεί ένα κεφάλαιο από τρίτες χώρες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τρέχουσες ανάγκες (…) Δεν υπήρχαν τέτοιες δυνατότητες».

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι συνέπειες στην ύφεση θα είναι βραχυχρόνιες και η ανάκαμψη θα έρθει εντός του 2016.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι ενώ στο παρελθόν το μνημόνιο ήταν και το κυβερνητικό σχέδιο, «αυτή τη φορά αυτό το οποίο έχουμε καταλήξει θα είναι μέρος του κυβερνητικού προγράμματος», υποστηρίζοντας ότι το τι θα γίνει με κόκκινα δάνεια, διαπραγματεύσεις, Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων παραμένει ανοικτό.

Σχόλια