4:32 Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Δυτική Όχθη: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών κατά του εβραϊκού εποικισμού και ισραηλινών στρατιωτών

Δυτική Όχθη: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών κατά του εβραϊκού εποικισμού και ισραηλινών στρατιωτών

Διαδηλωτές κατά του εβραϊκού εποικισμού και ισραηλινοί στρατιώτες ήρθαν σε σφοδρή σύγκρουση την Παρασκευή, στα νότια και ανατολικά της Ναμπλούς  στις κοινότητες Μπεϊτά και Μπέιτ Νταγιάν.

Περισσότεροι από 130 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες Παρασκευή με ισραηλινούς στρατιώτες σε διάφορες κοινότητες της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις από πραγματικά πυρά και εννέα από πλαστικές σφαίρες, ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων που έριξαν οι ισραηλινοί στρατιώτες.
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή μεταξύ διαδηλωτών κατά του εβραϊκού εποικισμού και Ισραηλινών στρατιωτών στις κοινότητες Μπεϊτά και Μπέιτ Νταγιάν, νότια και ανατολικά της Ναμπλούς αντίστοιχα, καθώς και στο Καφρ Καντούμ, ανατολικά της Καλκίλια, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και επιτέθηκαν με πέτρες κατά Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά των κοινοτήτων.

Στις τρεις προαναφερθείσες κοινότητες σημειώνονται συχνά επεισόδια σε διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εκδώσει ανακοινωθέν σχετικά με τα επεισόδια της Παρασκευής.                                                                                                                  Παλαιστίνιοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΗΕ: Ισραηλινά πυρά σκότωσαν την Σιρίν Αμπού Άκλεχ

Επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Αίγυπτο μετά από πολλά χρόνια “πάγου”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας