6:54 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

ΕΥΠ: Νυχτερινή τροπολογία για μετατάξεις φέρνει τσουνάμι αντιδράσεων

ΕΥΠ: Νυχτερινή τροπολογία για μετατάξεις φέρνει τσουνάμι αντιδράσεων

Μετατάξεις έρχονται από την ΕΥΠ προς την Ελληνική Αστυνομία με τροπολογία που κατατέθηκε εκπρόθεσμα την Παρασκευή και οδεύει για άμεση ψήφιση προξενώντας σφοδρές συνδικαλιστικές αντιδράσεις και αναφορές περί «παλιννόστησης του κράτους της δεξιάς»

Αναβρασμός επικρατεί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) μετά την κατάθεση χτες τροπολογίας που προωθεί μετατάξεις προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς παράγοντες του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΥΠ, στόχος της εν λόγω τροπολογίας που κατατέθηκε «σε άσχετο νομοσχέδιο βράδυ Παρασκευής» είναι η «απαλλαγή της υπηρεσίας από στελέχη διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού από αυτόν της κυβέρνησης».

Ουσιαστικά γίνεται λόγος για «απαλλαγή από τους ανεπιθύμητους που είχαν μεταφερθεί μάλιστα», όπως τονίζεται, σε ειδικό τμήμα.

Αναλυτικά η τροπολογία του Υπ. Εσωτερικών, που αφορά και άλλα θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η εξής ενώ το επίμαχο άρθρο είναι το 10ο.

Εκεί αναφέρεται το εξής:

Ρύθμιση Θεμάτων προσωπικού Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)

«Το. προσωπικό που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Γ της Διεύθυνσης Β, Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δ.ΣΥ.Α.Π-Β) υποπερ. αγ’ περ. α’ παρ. 1 του άρθρου του π.δ. 1/2017 (Α’ 2) και στα γραφεία των Περιφερειακών Μονάδων Υποστήριξης Υποδιεύθυνσης Γ’ υποπερ. βα’ περ. παρ. του άρθρου του ιδίου ως άνω π.δ., όπως εξειδικεύεται Εσωτερικό Κανονισμό και τον συνημμένο αυτόν Πίνακα Σύνθεσης και Κατανομής του Προσωπικού Ε.Υ.Π., μετατάσσεται σε Κεντρικές Περιφερειακές Υπηρεσίες Ελληνικής Αστυνομίας και ιδίως αυτές που ασκούν αρμοδιότητες δημόσιας και κρατικής ασφάλειας, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ειδικής διάταξης, ίδια εργασίας, συνιστώμενες προσωποπαγείς Θέσεις πολιτικού προσωπικού, οι καταργούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση των υπαλλήλων που τις κατέχουν.»

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση για το Άρθρο 10 με την «αξιολογούμενη ρύθμιση επιδιώκεται ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού Ελληνικής Αστυνομίας με μετάταξη σε αυτήν έμπειρου πολιτικού προσωπικού που διαθέτει απαραίτητη τεχνογνωσία που άπτονται της αποστολής της, όπως συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, σχετικών πρόληψη απειλών από εγκληματική δράση ατόμων και ομάδων».

Διαβάστε όλη την τροπολογία ΕΔΩ

πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την βρήκαν νεκρή σε πηγάδι στην Κερατέα

Κακοκαιρία: Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ήπειρο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας