21:51 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Εγκαίνια για το νέο αναβατόριο στην Ακρόπολη από τον πρωθυπουργό

Εγκαίνια για το νέο αναβατόριο στην Ακρόπολη  από τον  πρωθυπουργό

Το νέο αναβατόριο της Ακρόπολης εγκαινιάζει σήμερα ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Στην τελετή των εγκαινίων θα παραστούν κυρίως επιστήμονες και τεχνικοί που σχετίζονται με το έργο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό τις προδιαγραφές του καθόσον πρόκειται για ένα σύνθετο και πολύπλοκο έργο, για το οποίο απαιτήθηκαν καινοτόμες κατασκευαστικές λύσεις.

Ο νέος ανελκυστήρας έχει όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και αισθητικής που επιβάλλονται αλλά και δεν θα πατά πλέον σε τμήμα του αρχαίου τείχους της Ακρόπολης. Θα έχει πλάτος λίγο πάνω από τα δύο μέτρα, θα είναι ανελκυστήρας πλαγιάς με τις κατάλληλες μεταβολές κλίσης και  θα μπορεί να μεταφέρει φορεία, σε περιπτώσεις ατυχημάτων στον Ιερό Βράχο.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει προ καιρού ότι τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα, Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ο πρωθυπουργός, όπως έχει δηλώσει, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από κάποια αναπηρία. Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Ωνάση.

 

Διαβάστε επίσης 

Μητσοτάκης: Προς παράταση το lockdown – Η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη και θα βαδίσει σε έναν ασφαλή δρόμο μετά την πανδημία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας