23:55 Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Έγκλημα και ΜΜΕ: Ένα σπουδαίο συνέδριο στην Κύπρο

Έγκλημα και ΜΜΕ:  Ένα σπουδαίο συνέδριο στην Κύπρο

Ένα υψηλού κύρους συνέδριο με θέμα «Έγκλημα και ΜΜΕ» συνδιοργανώνουν το Κέντρο Εγκληματολογίας και Δικανικών Επιστημών Κύπρου και το περιοδικό «Δικαστικό Ρεπορτάζ», σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (Ελλάδος) και το Πανεπιστήμιο UCLAN.

συνέδριο

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, όπου οι εισηγητές αναμένεται, μεταξύ άλλων, να τοποθετηθούν και να αναπτύξουν τις απόψεις τους σχετικά με τα εξής θέματα:

• Πώς παρουσιάζονται οι μορφές των εγκλημάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,
• Εάν τα εμπιστεύεται πιο εύκολα ο πολίτης αντί των αρμόδιων Αρχών και γιατί;
• Υπάρχει δημοσιογραφική αντικειμενικότητα στην παρουσίαση των πολιτικών εγκλημάτων και των εγκλημάτων διαφθοράς ή στα εγκλήματα πολέμου;
• Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του διερευνητικού δημοσιογράφου, υπάρχουν όρια και ποια είναι;
• Ποιος είναι ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην ειδησεογραφία και στην κοινωνική προσφορά;
• Μπορεί η δημοσιογραφία να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την έκβαση μιας υπόθεσης ή την αντικειμενικότητα του δικαιώματος των κατηγορουμένων για δίκαιη δίκη;
• Το δικαίωμα του πολίτη να γνωρίζει και το δικαίωμα των εμπλεκομένων και κατηγορουμένων να προστατεύονται,
• Πώς η Αστυνομία οριοθετεί την πληροφόρηση για το δημόσιο συμφέρον παραμένοντας αντικειμενική στη διαφάνεια,
• Πρωτοσέλιδα VS Πραγματικότητα

Εισηγητές του συνεδρίου εκτός από τον υπογράφοντα θα είναι η κ. Μαρία Λοττίδου, Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κ. Τζώρτζια Κοντράρου, δημοσιογράφος και γενική διευθύντρια του «Δικαστικό Ρεπορτάζ», ο κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος, Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπραγματευτής Διαχείρισης Κρίσεων, επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Μανώλης Καλατζής, δημοσιογράφος, ο κ. Γιάννης Πολυχρόνης, ποινικολόγος, η κ. Αγγελική Καρδαρά, δρ Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ – ΕΚΠΑ, η δρ Λίλια Ψαλτά, λέκτορας Ψυχολογίας – νευροεπιστήμονας, επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δικανικής Ψυχολογίας, ο δρ Φώτης Σπυρόπουλος, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Philips, η κ. Δήμητρα Τσίτση, κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος, ο κ. Πάρης Ποταμίτης, παρουσιαστής – δημοσιογράφος, η δρ Ευδοξία Φασούλα, δικαστική γραφολόγος και ο δρ Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι στο Συνέδριο το οποίο θα διαρκέσει από τις 09.00 μέχρι και τις 15.00 αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, κ. Γιώργος Φράγκος, καθώς και η δρ Εύη Ανδρουλάκη, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και εγκληματολόγος.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το χρονικό μιας… φοβισμένης δίκης

Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Πέτρος Κουσουλός για την αγόρευση Κούγια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας