More

  «Εγκληματική οργάνωση οδηγεί αθλητές στην πορνεία»

  «Θέλω να το γράψετε με κεφαλαία γράμματα. Στην Ομοσπονδία Πάλης υπάρχει εγκληματική οργάνωση η οποία προωθούσε αθλητές στην πορνεία». Με αυτά τα λόγια πρώην πρωταθλητής της ελευθέρας πάλης και αρχιπροπονητής της «χρυσής» Ολυμπιακής Ομάδας το 2004, Γιώργος Πάχτας, ο οποίος χάρη σε προσωπική επταετή έρευνα κατόρθωσε να αναδείξει το «σάπιο», όπως το χαρακτηρίζει, σύστημα εξουσίας που κάνει κουμάντο στο αρχαιότερο άθλημα, περιγράφει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο που αγάπησε και πρεσβεύει μέχρι σήμερα.

  Του Πέτρου Κουσουλού

  • Καταγγελίες-«φωτιά» από τον αρχιπροπονητή της χρυσής Ολυμπιακής Ομάδας, Γιώργο Πάχτα • «Έστειλαν ανήλικο αθλητή σε σπίτι σπόνσορα και…» • «Υπάρχουν «νονοί», εκβιασμοί, πλαστογραφίες, απάτες και καταδικασμένοι παράγοντες που κάνουν κουμάντο»

  Σε μια συνέντευξη-ποταμό ο κ. Πάχτας αναφέρεται σε «νονούς», κατάδικους παράγοντες, στελέχη της ομοσπονδίας που όταν αθλούνταν είχαν πιαστεί ντοπαρισμένοι σε αγώνες, βιασμούς ανηλίκων αλλά και περιπτώσεις αθλητών (και μάλιστα πρωταθλητών), τους οποίους ο «νονός» της ομοσπονδίας «πάσαρε» σε σπόνσορες που τους αγόραζαν εξοπλισμό και μαγιό και ζητούσαν ως αντάλλαγμα να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις!
  Αναφέρεται, επίσης, στη διαβόητη υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει (στις 16 Σεπτεμβρίου 2018) η «Μ» με την υπόθεση του 47χρονου, τότε, προπονητή, χωρίς δίπλωμα, Σπύρου Μπούσουλα, ο οποίος εν τέλει καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια σε βάρος μιας 14χρονης αθλήτριάς του!

  Πάχτας

  «Τη δράση του την γνώριζε η ομοσπονδία! Και όχι μόνο συγκάλυψε τις καταγγελίες που υπήρχαν από το 2012 σχετικά με τη διαχυτική συμπεριφορά του, αλλά έδωσαν παράνομα άδεια στο σωματείο του για να τους ψηφίζει, ενώ στο δικαστήριο ο «νονός» της οργάνωσης έσπευσε να του συμπαρασταθεί. Και να σας πω και κάτι άλλο; Όταν η καμαριέρα του ξενοδοχείου στην Καλαμπάκα το μετέφερε σε έναν άλλο προπονητή, ξέρετε τι απάντησε ο συγκεκριμένος στον συνάδελφο που του ζήτησε τον λόγο; «Αγαπητέ φίλε, εγώ τις αθλήτριες πρώτα τις γ@@ω και μετά τις βάζω να αγωνίζονται»! Ξέρετε γιατί το είπε αυτό; Γιατί γνώριζε ότι από πίσω του είχε την ομοσπονδία και τον πρόεδρο. Γιατί έτσι δρουν αυτοί».
  Ο κ. Πάχτας είναι σαφής. Τα λόγια του σοκάρουν. «Εδώ και χρόνια στον χώρο της πάλης ζει και βασιλεύει μια συμμορία η οποία ωθεί τα κοριτσάκια στην πορνεία. Και όχι μόνο τα κοριτσάκια!».

  Ο πρωταθλητής

  Όπως αποκαλύπτει, από την έρευνά του έχει διαπιστώσει και την περίπτωση άλλου αθλητή, πρωταθλητή για την ακρίβεια, τον οποίο ο «νονός», όπως τον αποκαλεί, της οργάνωσης, παράγοντας που «λύνει και δένει» στην ομοσπονδία τον έστειλε στα δίχτυα ομοφυλόφιλων χορηγών! «Του έταξαν ότι θα του αγοράσουν εξοπλισμό και μαγιό για την προπόνηση. Τον κάλεσαν σπίτι τους. Σαν αντάλλαγμα ζήτησαν να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους ορέξεις. Εκείνη την περίοδο ο αθλητής ήταν έφηβος», λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Και όλα αυτά εν γνώσει της ομοσπονδίας. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα από παιδεραστές που εκμεταλλεύονται αθλητές».

  Σωρεία αδικημάτων

  Ο πρώην αρχιπροπονητής του 2004 δηλώνει ότι από τα αποτελέσματα της έρευνάς του αλλά και από τα στοιχεία που έχει ήδη αλλά και θα συνεισφέρει στη ∆ικαιοσύνη, προκύπτει ότι πολλά από τα στελέχη της ομοσπονδίας έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία πέραν από τις ηθικής απαξίας πράξεις, όπως την εκμετάλλευση ανήλικων αθλητών, έχουν τελέσει σωρεία ποινικών αδικημάτων, όπως «απάτες, ψευδείς βεβαιώσεις, απειλές, εκβιασμούς και πλαστογραφίες» για τις οποίες, κυρίως, η πρώην ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού αλλά και συγκεκριμένα στελέχη της Γενικής Γραμματείας, έκλειναν τα μάτια!

  «Εμένα απείλησαν τη ζωή μου και εμένα και το παιδί μου. Έχουν επιβάλλει τρομοκρατία σε όλο το άθλημα. ∆εν θέλουν να μιλάει κανείς», λέει και συνεχίζει: «Απέδειξα ότι ανώτερο στέλεχος της ομοσπονδίας είχε παλαιότερα κατάστημα με γυναίκες στην Ξάνθη. Άνθρωπος της νύχτας. Άνθρωπος ο οποίος έχει καταδικαστεί για άλλο αδίκημα από τη ∆ικαιοσύνη, αλλά ζει και βασιλεύει και είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής επειδή τον προώθησε ο ‘νονός’. Ξέρετε τι είπε και στον επί 17 φορές πρωταθλητή Ελλάδος Γιάννη Αθανασιάδη; Ότι εσένα και τον κολλητό σου τον Πάχτα και θα σας πυροβολήσω και θα σας γ@@ω»! Αλλά τόσο εκείνον όσο και τον ‘νονό’ δεν τους ακουμπάει κανείς! Γνωρίζετε τι μου είπε εμένα ο ‘νονός’, ο οποίος καθαιρέθηκε καθώς κατηγορείται για κακουργήματα (φοροδιαφυγή και απάτη στο δικαστήριο); Ότι άδικα ταλαιπωρούμαι και ότι όλες οι υποθέσεις θα καταλήξουν στο αρχείο».

  Εκβιασμοί

  Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Πάχτας προκύπτει ότι εδώ και χρόνια από την ομοσπονδία πάλης λαμβάνουν άδεια αλλά και δικαίωμα ψήφου σωματεία, τα οποία δεν έχουν νόμιμη άδεια, ενώ απεναντίας διαγράφονται όλοι όσοι δεν δίνουν «λευκή επιταγή».
  Αναφέρει συγκεκριμένα: «Στο σωματείο ‘Ευκαρπία’, το οποίο είναι πρωτοκλασάτο και αποτελεί παράδειγμα για την πάλη, έπιασαν τον προπονητή και του είπαν ότι εάν δεν βάλεις το σωματείο σου να μας δώσει λευκή εκπροσώπηση δεν θα σε στείλουμε στο εξωτερικό.
  Έτσι λειτουργούν αυτοί. Ή με εμάς ή σε διαγράφουμε! Εξουσιάζουν με εκβιασμούς και απειλές! Λένε σε προπονητές ‘θα σου δώσουμε ένα χιλιάρικο και θα μας δώσεις το σωματείο. Αν δεν μας το δώσεις, σε κλείνουμε’. Έτσι εκλέγονται. Από την άλλη πλευρά, βαφτίζουν, ψευδώς, κάτι 45άρηδες ως αθλητές, προκειμένου να δημιουργούν σωματεία-σφραγίδα, τα οποία τους ψηφίζουν στις εκλογές! Αναφέρομαι σεσωματεία που δεν είχαν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση. Στην προηγούμενη διοίκηση της ΓΓΑ είχαμε καταγγείλει το θέμα αλλά ο πρώην γενικός γραμματέας κ. Συνοδινός επέδειξε ιδιαίτερη καθυστέρηση και αργοπορία.

  Ο νόμος ήταν σαφέστατος και έλεγε ότι εφόσον η ομοσπονδία δώσει δικαίωμα ψήφου σε σωματείο που δεν έχει άδεια, τότε τα μέλη της που ψήφισαν εκπίπτουν. Εκείνος έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και μας είπε να πάμε πρώτα στα πολιτικά δικαστήρια. Τελικά κηρύχθηκαν έκπτωτοι αλλά ω του θαύματος δύο ημέρες πριν συμβεί αυτό με εσωτερική ενημέρωση πριν αναρτηθεί στη ∆ιαύγεια η διαπιστωτική πράξη, προκήρυξαν εκλογές.
  Και μαντέψτε; Κατάφεραν να εκλεγούν και πάλι οι ίδιοι!», επισημαίνει και καταλήγει: «Οι εισαγγελείς πρέπει να κινήσουν την υπόθεση άμεσα. Έχουμε όλα τα στοιχεία»!

  Νοθεία και παρανομίες

  Έγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτουν σκανδαλώδεις συμπεριφορές στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛΟΠ) δημοσιεύει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Αρκετά Σωματεία, μεταξύ των οποίων, ο Αθλητικός Σύλλογος Οινοφύτων έχουν ενημερώσει από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 τόσο τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, για την «ομάδα» που διοικεί την ομοσπονδία αλλά και τον τρόπο που «στήνονται» οι εκλογές μέσω συμμετοχής εκπροσώπων που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, οι ηγήτορες της ομοσπονδίας έδωσαν δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση της 9ης Ιουλίου 2020 σε σωματεία-σφραγίδα, τα οποία δεν είχαν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπει ο νόμος. Πρόκειται για: τον Αθλητικό Όμιλο Άνω Λιοσίων, τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου, τον Γυμναστικό Σύλλογο Κορωπίου, τον Παλαιστικό Σύλλογο Καλαμαριάς.

  πάλης

  Τον Γυμναστικό Σύλλογο Φίλαθλοι Ξάνθης, το Γυμναστικό Κέντρο Ολυμπία Κλαμπ και τον Γυμναστικό Σύλλογο Νέμεσις Ευόσμου. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι το θράσος των μελών του ΔΣ της ομοσπονδίας ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς ενώ είχαν πληροφορηθεί ότι θα κηρυχθούν έκπτωτοι στις 26-6-2020,αφού είχαν επιτρέψει να συμμετάσχουν σε αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας σωματεία-«μαϊμού», εντούτοις δύο ημέρες πριν προχώρησαν σε εκλογές τις οποίες διενήργησε, παράνομα, η προσωρινή διοίκηση που είχε οριστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με αποτέλεσμα να εκλεγούν οι ίδιοι! Συγκεκριμένα, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι εξελέγησαν οι κ.κ.: Στέργιος Λεωνάκης, Κωνσταντίνος Φάλιας, Αναστάσιος Μπεαζίδης, Χρήστος Παππούς, Νικόλαος Μπουγάς, Φανούριος Μπατζακίδης, Ξενοφών Αθανασίου, Δημήτριος Τράμπαλης, Μύρων Στεφανάκης και Αλέξανδρος Μαναφάς. Μάλιστα, στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υπάρχει και πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που χαρακτηρίζει «παράνομες» και «άκυρες» τις συγκεκριμένες εκλογές, καθώς αποφαίνεται ότι η προσωρινή διοίκηση που είχε οριστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ήταν δεσμευτική μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2020.

  Ερωτηματικά

  Την ίδια στιγμή, πολλά ερωτηματικά γεννώνται από το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας και ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Θάνος, ο οποίος καθαιρέθηκε εξαιτίας κακουργηματικών διώξεων που αντιμετωπίζει βρέθηκε στις 28 Ιουλίου 2019 να παραδίδει μετάλλια υπογράφοντας ως πρόεδρος (!) της ομοσπονδίας σε τουρνουά της Χαλκίδας και να απαθανατίζεται με τοπικούς άρχοντες, ενώ άλλο ηγετικό στέλεχος της ομοσπονδίας εκπροσωπεί το άθλημα και είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρά το γεγονός ότι είχε πιαστεί, ως αθλητής, ντοπαρισμένος, και του είχε επιβληθεί διετής αποκλεισμός! Ο συγκεκριμένος είχε διατελέσει, μάλιστα, και πρόεδρος της ομοσπονδίας, κάτι που του επιτρέπει ο νόμος, με το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι εάν το «νόμιμο είναι και ηθικό». Για τον συγκεκριμένο, μάλιστα, λέγεται ότι κυκλοφορεί με Πόρσε, ενώ φέρεται να χρίστηκε ο «διάδοχος» πρώην επικεφαλής για να συνεχίσει το έργο του…

  Την ίδια στιγμή, επιστολή-«φωτιά» του πολλάκις πρωταθλητή πάλης Πέτρου Μανουηλίδη προς τον κ. Μαυρωτά κάνει λόγο για «αποκλεισμό» του από την ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη «διάκριση» δεν είναι πρωτόγνωρη, αλλά συμβαίνει και κατά άλλων αθλητών που δεν είναι «αρεστοί». Όπως, μάλιστα, επισημαίνει, στην ίδια θέση «βρίσκονται και άλλοι ταλαντούχοι αθλητές, οι οποίοι τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης», με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό. Πάλης

  Η επιστολή-φωτιά του πολλάκις Πρωταθλητή Πάλης, Πέτρου Μανουηλίδη, προς τον κ. Μαυρωτά που τον ενημερώνει για τον «αποκλεισμό» του από την Ομοσπονδία

  Η διαπιστωτική πράξη καθαίρεσης του Δ.Σ της Ομοσπονδίας

  Η διαπιστωτική πράξη καθαίρεσης του Δ.Σ της Ομοσπονδίας

  Πάλης
  Ένα από τα διπλώματα που υπέγραψε ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Ολυμπιονίκης, Κωνσταντίνος Θάνος τον Ιουλίου 2019 σε τουρνουά της Χαλκίδας ως πρόεδρος, ενώ είχε καθαιρεθεί

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Ανήλικοι – Ξυλοδαρμός: Μεταμέλεια με «καρφιά» κατά του σταθμάρχη

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ: “Σκιές” από το ΤΑΙΠΕΔ ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου και της Δικαιοσύνης

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει ότι είναι στα σκαριά μια συμφωνία με την Αίγυπτο

  Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αναφερόμενος σήμερα σχετικά με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» δήλωσε για την Αίγυπτο ότι «είναι σημαντική εξέλιξη αυτό...

  Κικίλιας, Σχοινάς και Αρκουμανέας θα μεταβούν στο Σύνταγμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ

  Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα βρίσκονται...

  Κόπηκε στον αέρα η εκπομπή της Αννίτας Πάνια – Βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού

  Απότομη ήταν η διακοπή της εκπομπής της Αννίτας Πάνιας, «Αννίτα Κοίτα» καθώς βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Η παρουσιάστρια πέρασε γρήγορα σε διαφημίσεις. Όπως πριν από κάθε...

  Κορωνοϊός: Τα μισά κρούσματα η Αττική – Πάνω από το όριο συναγερμού ο δείκτης θετικότητας με 4,33%

  Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.301. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε...

  Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: Τα ερωτικά γράμματα του Λιγνάδη

  Η εφημερίδα των μεγάλων αποκαλύψεων κυκλοφορεί με ρεπορτάζ που θα κάνουν «ΜΠΑΜ» και θα προκαλέσουν σεισμό! Διαβάστε την Κυριακή στην «ΜΠΑΜ»: Η άγνωστη ζωή του...