7:58 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Εισαγγελική έρευνα για τη νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή σε σχολείο της Αργυρούπολης

Εισαγγελική έρευνα για τη νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή σε σχολείο της Αργυρούπολης

Ενα νέο κρούσμα bullying αποκαλύπτεται και μάλιστα στο ίδιο σχολείο όπου ήταν μαθητής ο 15χρονος Νικόλας, ο οποίος έδωσε τέλος στην ζωή του πριν από πέντε μήνες.

Οπως έγινε γνωστό μετά από καταγγελία των γονέων, έγινε απόπειρα αυτοκτονίας από μαθητή που φοιτά στο ίδιο Γυμνάσιο της Αργυρούπολης που φοιτούσε και ο Νικόλας Φιλίππου.

Την περασμένη Κυριακή ο μικρός μπήκε στο μπάνιο του σπιτιού του και χωρίς κανένας από τους γονείς του να αντιληφθεί το παραμικρό πέρασε μια δερμάτινη ζώνη στο λαιμό του και την έσφιξε. Λίγα λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Ο θόρυβος έκανε τους γονείς να τρέξουν για να δουν τι συνέβαινε και μόλις πέρασαν μέσα αντίκρισαν το παιδί τους λιπόθυμο. Αμέσως μετεφέρθη στο νοσοκομείο για την παροχή βοηθειών. Το παιδί ήταν σε άθλια κατάσταση όμως σώθηκε.

O πατέρας του μαθητή απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου, έγινε και καταγγελία στο τμήμα της Αργυρούπολης αλλά και τον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος διέταξε να ερευνηθεί άμεσα το περιστατικό.

Σχετικά αναφέρθηκε και ο πατέρας του Νικόλα, με ανάρτησή του στο fb:

«Αντιλαμβάνομαι ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν ειδικοί και όχι εγώ, γιατί δεν έχω τις γνώσεις, απλά καταδεικνύω την καθυστέρηση και ολιγωρία που υπάρχει. Και εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνομαι. Το παιδί αυτό ήταν στο ίδιο Γυμνάσιο στην Τρίτη τάξη, δεν ξέρω περισσότερα γιατί όταν μου είπαν τι έγινε, σταμάτησε και έκοψα τους διαλόγους, δεν ήθελα να μάθω περισσότερα για ευνόητους λόγους. Γιατί αν μάθαινα ότι η απόπειρα του παιδιού αυτού προέρχεται από μπουλινγκ και ήταν τα ίδια παιδιά που παρενόχλησαν το παιδί μου θα είχα διαφορετική στάση πιο επιθετική. Προσπαθώ να προφυλάξω τον εαυτό μου χωρίς να έχω πολλές γνώσεις» είπε και συνέχισε «Πρέπει να πέσουμε στο πρόβλημα για να λυθεί και ευτυχώς που το παιδί είναι καλά, είναι τυχεροί οι γονείς αυτού του παιδιού που το προλάβανε και δεν το χάσανε».

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας