0:16 Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας: Ξανανοίγει ο φάκελος των καταγγελιών Κοντονή για το αδίκημα της δωροδοκίας

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας: Ξανανοίγει ο φάκελος των καταγγελιών Κοντονή για το αδίκημα της δωροδοκίας

Στο “μικροσκόπιο” της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έχουν μπει οι τελευταίες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή. Δηλώσεις που έχουν να κάνουν με τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εσπευσμένα λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Στο παρελθόν ανάλογες δηλώσεις του κ. Κοντονή είχαν γίνει αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο, η δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο καθώς δεν είχε προκύψει η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Πλέον, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εξετάζεται εάν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να δικαιολογούν την ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο και την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στις αρχές Μαρτίου του 2021 είχε ρίξει νέες “βόμβες” για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Aντιθέσεις».

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

πηγή: parapolitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάτι: Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο πρώην αρχηγός του ΠΣ Β. Ματθαιόπουλος

Κορωνοϊός: Στο ΣτΕ προσέφυγαν καταστηματάρχες της εστίασης για να ακυρωθεί το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας