12:58 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Έκλεισε το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων

Έκλεισε το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων

Εργοστάσιο Audi Βρυξέλλες: Ένα από τα μεγαλύτερα του Βελγίου στην παραγωγή αυτοκινήτων. To εργοστάσιο της Audi των Βρυξελλών, ένα από τα μεγαλύτερα του Βελγίου στην παραγωγή αυτοκινήτων, αποφάσισε σήμερα (23/11) να αναστείλει την παραγωγή του για όλη την εβδομάδα, λόγω αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των εργατών.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ και όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της μονάδας, το μέτρο της πρόληψης που θα έπρεπε αρχικά να αφορά μόνο την πρωινή βάρδια, διευρύνθηκε στο σύνολο των σχεδόν 2.000 εργατών του εργοστασίου μετά μια συζήτηση με τα συνδικάτα. «Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η υγεία των συνεργατών μας», εξήγησε ο Πέτερ Ντ’Ορ, εκπρόσωπος του εργοστασίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θυγατρικής της Volkswagen.
Δώδεκα εργάτες του εργοστασίου διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19 τις τελευταίες ημέρες, σε μια συγκυρία μεγάλης αύξησης των μολύνσεων στο Βέλγιο. Είναι η πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας στην Ευρώπη, τον Μάρτιο του 2020, που αυτός ο μεγάλος εργοδότης στη βελγική πρωτεύουσα πρέπει να σταματήσει τη δουλειά αρκετών ημερών στη σειρά.


Διαβάστε ακόμη


Οι όροι μιας επανάληψης της παραγωγής την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να οριστούν έως την Παρασκευή, υπογράμμισε ο Ντ’Ορ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Belga και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Από το 2018, αυτό το εργοστάσιο που βρίσκεται στον δήμο Φόρεστ, στην περιφέρεια των Βρυξελλών, ασχολείται μόνο με την παραγωγή του πρώτου 4X4 πόλης (SUV) 100% ηλεκτρικού της εταιρίας, το Audi e-tron, που διεκδικεί τη θέση του παγκόσμιου ηγέτη στην κατηγορία του.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας