9:02 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Εξαρθρώθηκε σπείρα με συμμετοχή σε 19 ληστείες!

Εξαρθρώθηκε σπείρα με συμμετοχή σε 19 ληστείες!

Την εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας φέρεται να έχουν διαπράξει 19 ληστείες, που καταγγέλθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από περαστικούς σε χώρους του πανεπιστημιακού campus και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν έξι νεαροί άντρες, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, που οδηγούνται ενώπιον εισαγγελέα για τα περαιτέρω, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός συνεργός τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συγκρότησαν συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά αφαίρεσαν από τα θύματά τους -άλλοτε υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου κι άλλοτε με χρήση σωματική βίας- χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά τους έγγραφα ή αντικείμενα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Λευκού Πύργου, η φερόμενη ως δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο και συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία 24ωρα, διάστημα κατά το οποίο τους αποδίδεται ότι πραγματοποίησαν τη μία ληστεία μετά την άλλη, δρώντας κατά βάση βραδινές ώρες.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, που φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, όπως επίσης ένα κλεμμένο κινητό, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας